Управлението на трамваите на Сан Франциско все още зависи от

...
Управлението на трамваите на Сан Франциско все още зависи от
Коментари Харесай

Железницата на Сан Франциско ще се отърве от флопи дискетите


Управлението на трамваите на Сан Франциско към момента зависи от надеждността на остарялата технология на флопи дискетите (снимка: CC0 Public Domain)

Хората, които употребяват публичния превоз в софтуерния център на Сан Франциско, може да се успокоят – тяхното пътешестване скоро няма да зависи от античните флопи дискети.

Градската автоматизирана система за ръководство на леката железница (прочутите трамваи на Сан Франциско) работи с остаряла технология – тя „ разчита на 3,5-инчови флопи-дискови устройства ”, с цел да започва, сподели пред ABC шефът по превоза на Общинската транспортна организация на Сан Франциско (SFMTA)  – Джефри Тумлин.

„ Това е въпрос на риск. Системата сега работи добре, само че знаем, че с всяка година рискът от утежняване на данните на флопи дисковете се усилва и че в един миг ще има пагубен срив ”, изясни Тумлин претекстовете за пускане на план за надграждане на античната флопи-технология.

Системата е конфигурирана през 1998 година, когато дискетите към момента се използваха всеобщо. SFMTA и други организации наследяват остаряла технология и просто не престават да я употребяват, вместо да вършат разноски за надграждане.
още по темата
„ Ние бяхме първата организация в Съединени американски щати, която възприе тази съответна технология, само че това беше в една ера, когато компютрите нямаха корав диск, тъй че трябваше да заредите софтуера си от флопи дискове ”, споделя Мариана Магуайър, PR на SFMTA (това обаче не дава отговор на действителността, защото твърдите дискове към този момент бяха доста публикувани по това време).

Използването на флопи дискове не е извънредно за вградените системи. Американският нуклеарен боеприпас, да вземем за пример, работеше с 8-инчови дискети до 2019 година, отбелязва The Register. Това е методът, по който се правеха нещата през предишния век, когато се внедряваха тези системи.

Надграждането на ИТ за публичния превоз в Сан Франциско ще бъде дълготрайно и скъпо изпитание. „ Това на процедура е многофазен десетилетен план, който стартира с елементи от метрото на Market Street и елементи на повърхността ”, изясни Тумлин. „ В последна сметка нашата цел е да имаме единна система за ръководство на влаковете за цялата железопътна мрежа ”.

Странната кабинкова система на Fog City (също ръководена от SFMTA) притегля туристи, а нейната лека железопътна линия е измежду най-хубавите в Съединени американски щати.

„ Надяваме се, че огромна част от финансирането ще пристигна от щатски и федерални дотации. Останалата част ще пристигна от бързо намаляващите вътрешни финансови запаси на MUNI [Общинска железница на Сан Франциск] ”, разясни Тумлин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР