„Управлението на имотите на Република България в чужбина е въпрос,

...
„Управлението на имотите на Република България в чужбина е въпрос,
Коментари Харесай

Според БСП държавата няма идея какво да прави с имотите си в чужбина

„ Управлението на парцелите на Република България в чужбина е въпрос, към който има малко гласност и провокира съмнения за неефективно прилагане и ликвидация на занижени цени”. Това сподели секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Кристиан Вигенин, оповестиха от пресцентъра на партията.
Вигенин добави, че към момента няма ясна концепция какво да прави страната с парцелите си в чужбина и нещата се движат по инерция. Вигенин съобщи, че ограниченията, които се подхващат от години са едни и същи. Той разяснява, че безстопанствеността продължава много дълго. „ През 2013 година започнахме да вършим електронен указател и намерихме парцели, които не знаехме, че са благосъстоятелност на българската страна. Това демонстрира, че министерството не е в положение задоволително дейно да употребява своите имоти”, разяснява още националният представител.
Вигенин означи, че е належащо да се намерения - какво да се направи и че вероятен вид е основаване на организация за дипломатическите парцели отвън страната. Той изясни, че такава организация ще може да генерира запас от средства от продажба на парцели, които да бъдат употребявани от българските посолства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР