Управлението на държавни и общински болници в България все още

...
Управлението на държавни и общински болници в България все още
Коментари Харесай

Коментар | Назначенията в Шейново: Началникът каза да не си директор

Управлението на държавни и общински лечебни заведения в България към момента става по еднакъв фасон, въведен от ГЕРБ - нормално кандидатства един човек, а в случай че инцидентно се появи натрапен съперник, особено назначената от министъра или кмета комисия го порязва на часа.Във втората по известност за раждане измежду майките в цяла България АГ клиника след " Майчин дом " - софийската " Шейново ", обаче не се получило напълно по този начин. Общинският съвет решил да " обновява " шефовете още през декември и процедурата траяла чак до месец май. Резултатите пък били гласувани на последната сесия. Въпреки че в протокола била вписана оценка отличен 6, шефът на " Шейново " доктор Румен Велев не бил класиран, без значение че е единствен претендент. От общината се чу, че бил получил 5.25. Но това не е всичко, Велев освен не бил назначен, само че на негово място била конфигурирана като краткотрайно изпълняващ шеф доктор Таня Андреева, здравен министър по времето на Пламен Орешарски. Тя кандидатствала за член на борда, само че не за шеф.

Управлението на държавни и общински лечебни заведения в България към момента става по еднакъв фасон, въведен от ГЕРБ - нормално кандидатства един човек, а в случай че инцидентно се появи натрапен съперник, особено назначената от министъра или кмета комисия го порязва на часа.

Във втората по известност за раждане измежду майките в цяла България АГ клиника след " Майчин дом " - софийската " Шейново ", обаче не се получило напълно по този начин. Общинският съвет решил да " обновява " шефовете още през декември и процедурата траяла чак до месец май. Резултатите пък били гласувани на последната сесия. Въпреки че в протокола била вписана оценка отличен 6, шефът на " Шейново " доктор Румен Велев не бил класиран, без значение че е единствен претендент. От общината се чу, че бил получил 5.25. Но това не е всичко, Велев освен не бил назначен, само че на негово място била конфигурирана като краткотрайно изпълняващ шеф доктор Таня Андреева, здравен министър по времето на Пламен Орешарски. Тя кандидатствала за член на борда, само че не за шеф.

Докторът не бил получавал забележки, санкции, порицания, общината застана зад него и екипа му в тази ситуация с разменените бебета.

Тъй като няма претекстове и разумно пояснение за фалшификацията на резултата, неговото премахване и неочаквания край на състезанието, който е извоюван от човек, който не е кандидатствал, в " Шейново " получили позивна, че това е решено от най-високо място.
Реклама
Без да дочака каквито и да било процедури, общината се разбързала и незабавно тръгнала да вписва доктор Андреева за шеф.

Високото място в тази ситуация е ГЕРБ, която ръководи общината от 18 години. " Спечелилата " благоволението на високото място е някогашен Българска социалистическа партия министър, прочут с неособено положителното си ръководство, фамилна другарка на Моника Станишева и гинеколог, който не практикува и видно си търси работа. Кое от тези качества е победило в политическия пъзел не е ясно. Ясно е обаче, че този метод на инсталиране на комфортни някому хора обезсмисля желанието на всеки сръчен доктор да остане и да работи в България, обезсмисля закони, наредби, процедури, състезания и всички способи да се търси най-хубавият. И е ясно, че това би трябвало най-сетне да спре.
Свързани публикации Как в АГ болница " Шейново " беше определен шеф, който не е кандидатствал за поста 31 юли 2023, 15:00 Колко коства здравната неточност и по какъв начин се дефинира компенсацията 20 февруари 2023, 09:05
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР