Управителят на ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж.

...
Управителят на ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж.
Коментари Харесай

Управителят на „ВиК Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж. Димитър Владов изпрати поздравителeн адрес до кмета на Свищов д-р Генчо Генчев

Управителят на „ ВиК Йовковци “ ООД – гр. Велико Търново инж. Димитър Владов изпрати приветствено писмо до кмета на Свищов доктор Генчо Генчев във връзка Десетото издание на МФФ „ Фолклорен извор “, в което откровено го приветства за неговата безрезервност като кмет на община Свищов и съответните старания, които през годините поставя за решение на проблемите във ВиК бранша на територията на Община Свищов.

В приветствения адрес се споделя:

„ Уважаеми господин Генчев,

Като кмет на с. Царевец в предходни интервали, Ви приветствам с провеждането на Десетото издание на Международния фолклорен фестивал „ Фолклорен извор “. Използвам случая да Ви поздравя най-искрено за Вашата безрезервност и съответно решение на проблемите във ВиК бранша в община Свищов.

През 2017 година ВиК „ Йовковци “ ООД – гр. Велико Търново одобри инфраструктурата на територията на община Свищов, която беше в нежелано положение. Благодарение на ежедневните старания на общинския съвет – господин Генчо Генчев, взаимно с сдружението, към днешна дата нещата наподобяват в забележителна степен усъвършенствани.

Факт е, че през последните няколко години Община Свищов поставя дейни старания в търсенето на благоприятни условия за обезпечаване на естествени условия за живот на своите жители. Продължава да изготвя капиталови планове и да търси източници на финансиране за обитаемоте места, където амортизиралата водопреносна мрежа е в извънредно сериозно положение, отчитайки подмяната ѝ без повече отсрочване.

И най-важното – съумява! Почти цялата водопроводна система в гр. Свищов е сменена, както и в селищата.

През 2018 година и през 2020 година са сменени сектори от довеждащия тръбопровод Вардим – Свищов по ул. „ Черни връх “ и ул. „ Люлин “ с финансово присъединяване на общината с обща дължина 2100 метра.

През 2019 година е осъществен план, финансиран от Община Свищов, в разпределителната мрежа на гр. Свищов. Подменени са 43 броя улици с обща дължина 11 050 метра.

През 2020 година и 2021 година е осъществен различен план, също финансиран от Община Свищов, още веднъж в разпределителната мрежа на града. Подменени са 29 броя улици с обща дължина 7500 метра.

В резултат на осъществените дейности80% от уличните водопроводи на гр. Свищов са сменени, което докара до понижаване на загубите в разпределителната мрежа с 40%.

В обитаемоте места на общината през последните години също са изпълнени капиталови планове, напълно финансирани от Община Свищов.

През 201 година в с. Хаджидимитрово са сменени 3200 метра от уличните водопроводи. През 2021г. и 2022 година са сменени довеждащите водопроводи на четири обитаеми места – с. Морава, с. Хаджидимитрово, с. Козловец и с. Драгомирово с обща дължина 7000 метра.

Към днешна дата следва реализирането на капиталов план в размер на близо 600 хиляди лв. в партньорство сред Община Свищов и „ ВиК Йовковци “ ООД – гр. Велико Търново, за замяна на хранителен тръбопровод за с. Българско Сливово с дължина 2400 метра.

Още един път управлението на „ ВиК Йовковци “ ООД – гр. Велико Търново, изрича своята признателност за взаимните старания и за трайното възстановяване на инфраструктурата в община Свищов.

Гражданите на община Свищов би трябвало да се гордеят, че имат подобен динамичен и угрижен за тях общински кмет – господин Генчо Генчев.

Вярвам, че и отсега нататък с общи старания, с насоченост и поредност ще успеем да останем отдадени на призванието си в отбрана на хората, техните фамилии и занаят.

Г-н Генчев, поисквам на Вас и на Вашите съграждани здраве, персонални и професионални триумфи и бъдещи добротворни инициативи!

Инж. Димитър Владов,

Управител на „ ВиК Йовковци “ ООД
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР