Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов, който подаде

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов, който подаде
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК оттегли оставката си, точно преди НС да я гласува

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов, който подаде оставка в края на предходната година, изненадващо я отдръпна, малко преди да бъде гласувана в пленарната зала.

Оставката беше подадена на 1 декември, а гласуването ѝ беше включено като изключителна точка в дневния ред на депутатите.

Докато в залата се заформиха диспути по изключителната точка, стана ясно, че Михайлов е отдръпнал настояването си.

От ГЕРБ-СДС оповестиха, че това е станало под напън.

" Кой принуди Станимир Михайлов да си отдръпна оставката? Кой му се обади по телефона? Оставката е персонален акт и не се подава от народен представител в Народното събрание, а персонално от шефа на Националната здравноосигурителна каса ", попита депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен министър на опазването на здравето Костадин Ангелов.

Думите му са директна подигравка към депутатите от ПП-ДБ, които издигнаха Михайлов за поста през юли предходната година. Те настояха с изключение на оставката на Михайлов, да бъде гласувана и тази нанеговия заместител проф. Момчил Мавров - неговият заместител.

През декември предходната година двамата подадоха оставките си в деловодството на Народното събрание след зародил скандал поради кандидатурата на Мавров - предложение на ГЕРБ-СДС.

Очаквайте детайлности!

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР