Управителят на моргата в престижното Медицинско училище в Харвард е

...
Управителят на моргата в престижното Медицинско училище в Харвард е
Коментари Харесай

Продажба на органи и части от тела: Как моргата в медицинско училище се превръща в „супермаркет“

Управителят на моргата в влиятелното Медицинско учебно заведение в Харвард е упрекнат в обири и продажби на органи и елементи от тела от дарени трупове. Той разрешавал външи хора да влизат в моргата и да си избират каквото им е нужни, оповестяват американските медии, базирайки се на прокурорски изказвания.

„ Особено ужасяващо е, че толкоз доста от жертвите тук непринудено са разрешили, откакто изоставен този свят, останките им да бъдат употребявани за образование на медицински експерти и в полза на науката и лекуването “, декларира прокурор по делото.

76-годишната Бела е оповестена за мъртва, откакто не реагира на опитите за реанимация

55-годишният Седрик Лодж е упрекнат дружно със брачната половинка си и петима други хипотетични съучастници в „ общонационална мрежа “ за пазаруване и продажба на човешки остатъци.

Прокурорите настояват, че закононарушенията са осъществявани от 2018 година до 2022 г. 

Според обвиняванията Седрик Лодж е пренасял човешките остатъци от моргата в Харвард до дома си в Гофстаун, Ню Хемпшир -  включително глави, мозъци, кожа и кости. А оттова дружно със брачната половинка му ги продали на други обвинени.

В обвинителния акт се твърди, че е изпращана и човешка кожа.

„ През октомври 2020 година госпожа Маклийн е купила две разрязани лица за 600 $ “, показват прокурорите.

След това тя е съхранявала и продавала останките в Kat's Creepy Creations – платформа за „ изкуство, което шокира мисълта и разклаща душата “. В нея се популяризират „ страховити кукли, странности и изобретения от кости “.

Майката на 15-годишното момиче очи в очи със избавените

От септември 2018 година до юли 2021 година мъж с фамилия Тейлър е превел повече от 37 000 $ в електронни заплащания на госпожа Лодж за елементи от тела, които господин Лодж е изнасял.

При една от транзакциите Тейлър изпраща на госпожа Лодж 1000 $ с записка, която гласи „ глава номер 7 “. Към друго заплащане от 200 $ той написа „ мозъъъъъци “,

Според обвиняванията различен служащ в моргата изнесъл труповете на две мъртвородени бебета, за които се предполагало, че са били кремирани и върнати на фамилиите им.

Училището пробва да откри кои от дарените трупове може да са били наранени от кражба.

Седрик Лодж, който е назначен през 1995 година, е бил уволнен от поста си на 6 май, се споделя в изказване на учебното заведение.

В изказване пред общността на Харвардското здравно Джордж Дейли деканите на някои факултети нарекоха обвиняванията „ непоносимо изменничество “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР