Управителят на Bank of England Марк Карни предупреди в началото

...
Управителят на Bank of England Марк Карни предупреди в началото
Коментари Харесай

Бизнес инвестициите във Великобритания са в застой

Управителят на Bank of England Марк Карни предизвести при започване на август за отрицателния резултат на Брекзит върху английската стопанска система.

Още по тематиката
Англия желае по-мек Brexit в комерсиалните връзки

Правителството с проект за временен интервал и присъединяване в митническия съюз, Европейска комисия не е изцяло съгласна
15 авг 2017
Brexit може да подтиква производството на авточасти във Англия

В противоположен случай сглобяването на коли ще се оскъпи, тъй като сега половината от частите се внасят
7 авг 2017

Бизнес вложенията във Англия са били в застой през последната година - през второто тримесечие размерът им е бил 43.8 милиарда $, колкото и през трите месеца преди референдума за Brexit през 2016 година Това оповестява Financial Times, като се базира на данните на Националния офис по статистика.

Въпреки че в интервала 2009 - 2015 финансовите вложения на Острова са нараствали устойчиво, през последните години обстановката се трансформира. Причина за това е несигурността към развода сред Европейския съюз и Англия. " Бизнес вложенията нямат никакъв напредък ", сподели отговарящият за Брутният вътрешен продукт в статистическата работа Дарън Морган. През първото тримесечие вложенията набъбнаха с 0.7%, а комерсиалният недостиг се сви с 0.5% на годишна база.

Управителят на Bank of England Марк Карни предизвести по-рано този месец, че точно компликациите към договарянията за Brexit стопират вложенията в страната, като някои компании се опасяват да навлязат на нови пазари. Новите прогнози демонстрират, че вложенията през 2020 година ще са с 20% по-малко от упованията преди референдума.

Растеж на стопанската система

Данните за Брутният вътрешен продукт потвърдиха, че английската стопанска система е повишена през второто тримесечие единствено с 0.3% спрямо предходното - най-лошият резултат от 2012 година Централната банка на страната чака през тази година стопанската система да нарасне с 1.6%, откакто през предходната Брутният вътрешен продукт се увеличи с 1.8%. Голямото ползване през предходната година обаче в този момент е потиснато от високата инфлация вследствие на обезценяването на паунда.

Това са вторите резултати за Брутният вътрешен продукт на страната, които съответстват с първата извадка. Малкият растеж на стопанската система се дължи основно на вложения в парцели и държавните разноски. Ръстът при потреблението в семейството обаче от 0.1% е най-ниският от края на 2014 година

" За първата половин година пазарът пораства постепенно. Секторът на услугите е със сигурни позиции, което се дължи на разцъфтяващата кино промишленост, само че индустриалната промишленост и строителството понижават ", съобщи Морган. Той добави още, че домакинското ползване регистрира дребен растеж, повлиян от евтиния паунд. Британската валута се намали с към 15% след референдума през юни предходната година, което усили инфлацията до най-високото й ниво за последните 4 години.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР