Управителният съвет на Булгартрансгаз“ ЕАД избра Кирил Равначки за изпълнителен

...
Управителният съвет на Булгартрансгаз“ ЕАД избра Кирил Равначки за изпълнителен
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ е с нов изпълнителен директор: Вижте кой заема поста

Управителният съвет на „ Булгартрансгаз “ ЕАД избра Кирил Равначки за изпълнителен шеф на газопреносния оператор. Решението на Управителния съвет е утвърдено от Надзорния съвет на сдружението на 9 април. Промяната се случва, откакто Владимир Малинов от вторник е длъжностен министър на енергетиката в кабинета „ Главчев “.

В интервала от 2019 година до началото на 2023 година Равначки е изпълнителен шеф на „ Газов Хъб Балкан “ ЕАД. До декември предходната година той е член на общото заседание на Европейската Асоциация на енергийните тържища в Европа. Представител е на България в управителния координационен съвет на общата платформа за покупка на природен газ, основана в края на 2022 година от Европейската комисия. От февруари 2023 година Кирил Равначки е член на Управителния съвет на „ Булгартрансгаз “ ЕАД.

От 2012 до 2018 година работи в газопреносния оператор като експерт в отдел „ Финанси “ , както и като шеф на ръководство „ Анализи и интернационална активност “. Завършил е специалности „ Икономика “ и „ Бизнес администрация “ в Американския университет в България.

Документите за регистриране на променените условия в сдружението са подадени в Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенция по вписванията.

Европейска комисия утвърждава държавна помощ от 120 млн. евро за „ Булгаргаз “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР