Управителният съвет на БНБ е издал в четвъртък предварителни одобрения

...
Управителният съвет на БНБ е издал в четвъртък предварителни одобрения
Коментари Харесай

БНБ даде шанс и на Цветелина Бориславова, и на Петя Славова да купят банка Виктория

Управителният съвет на Българска народна банка е издал в четвъртък предварителни утвърждения на Българо-американска кредитна банка и на Инвестбанк за директно придобиване на акциите на Търговска банка Виктория, заяви пресцентърът на централната банка.

Заявленията са подадени по отношение на присъединяване на двете банки в провежданата от синдиците на КТБ процедура по продажбата на Търговска банка " Виктория " АД.

" Одобренията са дадени в сходство с критериите по член 28а, алинея 3 от Закона за кредитните институции и при отчитане на декларираните и от двете банки планове за превръщане на придобиваната банка чрез вливане в съответната банка заявител в шестмесечен период ", написа в известието.

Активите на банка Виктория са над 126 млн. лева, а пасивите й са към 90 млн. лева, от които към 85 млн. лева са към КТБ. Основното предизвикателство за бъдещия покупател на банка " Виктория " ще бъде да заплати задълженията й към КТБ.

Първият опит за продажба на банката завърши през март 2017 година, откакто Българска народна банка не позволи покупката на Виктория от Търговска банка Д. БАКБ на Цветелина Бориславова и Инвестбанк на Петя Славова и тогава участваха в процедурата, само че не бяха определени.

След утвърждението от Българска народна банка главната дума за ориста на Търговска банка Виктория ще имат синдиците. За разлика от БАКБ, Инвестбанк бе една от двете банки (наред с ПИБ), за които се откри дефицит на капитал при инспекцията на активите през 2016 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР