Управител на търговско дружество бе осъден на 5 месеца лишаване

...
Управител на търговско дружество бе осъден на 5 месеца лишаване
Коментари Харесай

Осъдиха варненски търговец за продажба на стоки менте

Управител на комерсиално сдружение бе наказан на 5 месеца отнемане от независимост условно за закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност, осведомят от Варненския областен съд.

На 13 юли 2022 година, при осъществена инспекция в магазин в необятния център на Варна, стопанисван от сдружението на подсъдимия, се открива предложение за продажба и потребление в комерсиалната активност на разнообразни артикули – облекла, портфейли, колани и други продукти, носещи знаци на общо 29 международно известни търговски марки, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което е причина за комплициране на потребителите и свързване на знака с истинските марки. На над 96 000 лв. възлиза общата стойност на инкриминираните артикули, представляващи регистрирани търговски марки.

55-годишният обвиняем е с чисто правосъдно минало. Той би трябвало да заплати още направените по делото разходи за над 1600 лв..

Стоките, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната, като след влизане на правосъдния акт в законна мощ следва да бъдат унищожени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР