Управата на световноизвестната катедрала "Саграда Фамилия" ще трябва да изплати

...
Управата на световноизвестната катедрала "Саграда Фамилия" ще трябва да изплати
Коментари Харесай

130 години по-късно: Саграда Фамилия получи разрешително за строеж

Управата на световноизвестната катедрала "Саграда Фамилия " ще би трябвало да изплати на градските управляващи в Барселона 41 милиона $ за строителство без позволение в продължение на 130 години, оповестява Би Би Си, представени от "Дарик ".

Вноските в градската хазна ще бъдат реализирани в продължение на 10 години съгласно постигнатото съглашение сред двете страни. Планирано е тези средства да бъдат употребявани за възстановяване на градската инфраструктура и за усъвършенстване на туристическите потоци, ориентирани към храма. В подмяна на това градските управляващи дават обещание да оформят всички нужни документи за узаконяването на катедралата до началото на идната година.

Основите на храма "Саграда Фамилия " са положени през 1882 година в Барселона, като катедралата се построява с частни дарения. Разрешение за строителство архитектът Антонио Гауди получава през 1883 година. Но две години по-късно Гауди показва пред градските управляващи нов план и поръчка за ново позволение за градеж поради нанесените промени. Заявката била прегледана, само че без да бъде официално задоволена. Тоест на великия проектант му било разрешени да въплъщава своите хрумвания и най-смели мечти в камъка, само че документ с щемпел и подписи по този начин и не получил.

Храмът е една от най-големите забележителности на Барселона, посещавана годишно от 4,5 милиона туристи и носещ доходи от 50 милиона евро

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР