Упражненията четири или пет пъти седмично са ключови за предпазване

...
Упражненията четири или пет пъти седмично са ключови за предпазване
Коментари Харесай

Редовните упражнения поддържат млади сърцето и артериите

Упражненията четири или пет пъти седмично са основни за предотвратяване на основни артерии от сгъстяване и за положително здраве на сърцето, заяви Би Би Си, базирайки се на резултатите от американско изследване.
Авторите му от проучвателен институт в Далас, Тексас, обаче означават, че физическата интензивност два или три пъти седмично оказва удобно влияние единствено върху някои артерии, съобщи Българска телеграфна агенция.
Настоящото проучване, оповестено в сп. "Journal of Physiology ", е обхванало 100 души, трансферирали 60-годишна възраст. За задачите му са оценени досегашната физическа интензивност на участниците и е измерено втвърдяването на артериите им, предава Българска телеграфна агенция.
Изследователите са открили, че 30-минутни извършения два или три пъти седмично "подмладяват " артериите със междинен размер, снабдяващи с кръв главата и шията.
При хората обаче, които упражняват четири или пет пъти седмично, освен въпросните артерии са по-здрави, само че и основните артерии, снабдяващи с кръв гръдната и коремната област.
Артериите са кръвоносни съдове, транспортиращи кръв от и до сърцето и до всички елементи на тялото. С придвижване на възрастта, както и вследствие на вреден метод на живот, те са предразположени към сгъстяване.
"Настоящото проучване дава насоки за създаване на подготвителни стратегии за крепко сърце и съдове и припомня, че постоянната физическа интензивност е в положение да противодейства на процесите на стареене. Хората обаче не би трябвало да отсрочват извършения за късна възраст, когато доста от провалите върху сърцето и съдовете са необратими ", споделя доктор Бенджамин Ливайн от изследователския екип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР