Употребата на канабис в Атика е една от най-високите в

...
Употребата на канабис в Атика е една от най-високите в
Коментари Харесай

Един на всеки десет жители пуши канабис в Атина

Употребата на канабис в Атика е една от най-високите в Европа. Един на всеки 10 поданици пуши.

" Атина е 5-ият или 6-ият град в Европа, където се следи увеличена приложимост на канабис систематично ", акцентира професорът по аналитична химия в Атинския университет Никос Томаидис.

Употребата на канабис е имала криза в първата фаза на карантината от март 2020 година до септември 2020 година, нещо, което се следи и в други европейски градове и се дължи на неналичието на напредване, защото хората бяха затворени в домовете си.

„ В Атина обаче видяхме нарастване на използването от октомври 2020 година до март 2021 година През март 2021 година имахме много огромна приложимост, което подхожда на към 10% от популацията на Атика. Като цяло наподобява, че използването на канабис има честота, т.е. усилва се през зимата и понижава през летните месеци “, добави той.

Употребата на кокаин и други стимуланти в Атина обаче е най-ниска в Европа през 2020 година

" Кокаин се използва приблизително от към 1,8% от популацията на Атика. Следователно имаме записано нарастване на използването, което се удостоверява както от използването, по този начин и от конфискациите. Това няма нищо общо с пандемията, а с увеличението на трафика ", съобщи професорът.

Професорът по аналитична химия акцентира, че систематични проучвания в тази област се вършат от 2010 година, т.е. от началото на икономическата рецесия.

„ Систематично следим използването на разнообразни психотропни медикаменти, антибиотици и неразрешени субстанции. Между 2012-2014 година имаше огромно нарастване на използването на психотропни субстанции. Оттогава се резервира навикът на популацията на Атика да прибягва до анксиолитици и антидепресанти. Това, което виждаме е, че от 2019 година, когато имаше дребна криза, през 2020 година в изискванията на карантина видяхме увеличение на използването на антидепресанти и анксиолитици, което кулминира във втората огромна карантина от ноември 2020 година до март 2021 година “, добави Томаидис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР