Упълномощена съм от ПГ на ГЕРБ-СДС да ви информирам -

...
Упълномощена съм от ПГ на ГЕРБ-СДС да ви информирам -
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС не излъчиха кандидат за премиер и отказа да изпълнят мандата за правителство

Упълномощена съм от ПГ на ГЕРБ-СДС да ви осведомявам - ние няма да упражним правото за осъществяване на мандат за сформиране на държавно управление и няма да показва претендент за министър-председател.

Това съобщи Десислава Радева при връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление. По Конституция той се пада на втората по величина парламентарна група в 47-ото Народно заседание - ГЕРБ-СДС.

Президентът уточни, че партията има ангажимент да издигне претендент за министър председател. Той разгласи, че още на следващия ден стартират съвещания с останалите партии, с цел да реши на кого да връчи мандата. Въпросът за властта не анулира отговорността която носите пред жителите, изясни президентът.



Oт партията в президентството пристигнаха Томислав Дончев и ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.
 
Във вторник президентът разгласи, че в случай че и втората по бройка парламентарна група върне мандата, ще предложения всички парламентарно показани партии за нови съвещания. Тяхна цел ще бъде разискването на формула за излаз от кризат а, какви са настройките на партиите за възможни обединения , и благоприятни условия за търсене на парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление в този парламент, както и какви са целите и стратегиите на обособените политически сили.

Въз основа на извършените съвещания, президентът ще вземе решение на коя политическа мощ да връчи третия мандат .
Очаквайте още детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР