Университетът в Кеймбридж планира да отмени всички лекции лице в

...
Университетът в Кеймбридж планира да отмени всички лекции лице в
Коментари Харесай

Кеймбридж отменя лекциите лице в лице до 2021 година

Университетът в Кеймбридж възнамерява да анулира всички лекции лице в лице за цялата образователна 2020-21 година, като най-обширната мярка до момента, подхваната от английско висше образователно заведение в отговор на ковид, оповестяват БиБиСи и " Файненшъл таймс ".

" Като се има поради, че е евентуално общественото разграничаване да продължи да се изисква, университетът реши, че през идната образователна година няма да има лекции лице в лице. Лекциите ще продължат да се оферират онлайн. "

" Може да е допустимо да има по-малки образователни групи ", в случай че дават отговор на условията за обществено разграничаване, показват от университета. Университетските кампуси са затворени от експлоадирането на Covid-19. Кеймбридж ще преразгледа решението, в случай че съветът за обществено разграничаване се промени.

" Университетът непрестанно се приспособява към изменящите се препоръки, както се появява по време на тази пандемия... Това решение е взето в този момент, с цел да улесни планирането, само че както постоянно, ще бъде преразгледано, в случай че има промени в формалните препоръки по отношение на ковид. "

Други институции също би трябвало да разгласят по какъв начин възнамеряват да преподават. Мнозина се борят да поддържат броя на учениците и да се приспособяват към онлайн преподаването.

В Съединени американски щати университетската система в щата Калифорния, в която се образоват близо 500 000 студенти, от тази седмица е най-голямата по брой институции, които оповестиха, че всичките курсове ще се преподават онлайн за есенния учебен срок тази година.

Но известието на Кеймбридж отива доста по-далеч, защото се приготвя за цялостна академична година с онлайн преподаване във всички факултети и курсове.

Сър Антъни Селдън, напускащ заместник-канцлер в частния университет в Бъкингам, който предлага двегодишни степени и разновидности за университетски години, започващи през септември и януари, съобщи, че заявките за банкет през януари 2021 година са се нараснали три пъти по отношение на същия интервал на предходната година.

Манчестърския университет съобщи, че лекциите му ще бъдат онлайн единствено за идващия учебен срок.

По-рано тази седмица Никола Дандридж, началник на Службата за студенти разяснява, че на студентите, кандидатстващи за академични места в Англия, би трябвало да им бъде казано с " безспорна изясненост " по какъв начин ще се преподава - преди да създадат избор за есента.

Университетите могат изискват цялостни такси, даже в случай че курсовете се преподават онлайн.

Дандридж предизвести да не се подвеждат студентите с обещания, че ще натрупат " опит в академични кампуси ", в случай че курсовете ще са онлайн. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР