United Group ще обедини Wind и Nova, за да създаде

...
United Group ще обедини Wind и Nova, за да създаде
Коментари Харесай

United Group завършва придобиването на гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas

United Group ще сплоти Wind и Nova, с цел да сътвори конвергиран оператор, който е вторият по величина снабдител на гръцкия пазар както във закрепените услуги, по този начин и за платена телевизия. 

United Group ще влага минимум още 1,3 милиарда евро в Гърция през идващите пет години. 

Главният изпълнителният шеф на Wind Hellas Насос Заркалис (Nassos Zarkalis) ще отстъпи навреме и позицията му ще бъде наследена от основният финансов шеф Харис Кириакопоулос (Haris Kyriakopoulos). 

Тази сряда United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, разгласи, че е приключила придобиването на гръцкия телекомуникационен оператор Wind Hellas.

United Group ще сплоти Wind с Nova, с цел да сътвори конвергиран оператор със мощно наличие в гръцките семейства, който ще бъде състезател номер две на пазара както на закрепени услуги, по този начин и в услугите за платена телевизия.

Подчертавайки смисъла на Гърция за United Group, основаната в Нидерландия компания ще влага най-малко още 1,3 милиарда евро в страната през идващите пет години, като се концентрира върху цели като разширение на оптичната си мрежа, разрастване на 5G и платена телевизия.

Към днешна дата United Group – чиято оптична мрежа от последващо потомство е най-голямата в района – е вложила 1,4 милиарда евро на гръцкия пазар. Това е измежду най-големите вложения, направени в Гърция през последните години.

Значителна договорка

" Придобиването на Wind Hellas е значимо събитие за United Group и гръцкия телекомуникационен пазар. Правим нова стъпка в уговорката си да доставим на гръцките консуматори цялостен подбор от най-хубавите артикули и услуги, които нашата промишленост може да предложи ", сподели основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.

" Дигитализацията и построяването на покритие с оптична мрежа в Гърция са в развой на основаване. Чрез вложенията, които вършим и посредством използване на нашия забележителен експертен опит от осем пазара, ще изиграем основна роля и на двата фронта, доставяйки невероятни артикули и най-хубавото потребителско прекарване на гръцките консуматори и бизнес клиенти ", добави Боклаг.

Промяна в ръководството на Wind Hellas

United Group съобщи, че изпълнителният шеф на Wind Hellas Насос Заркалис неотложно ще отстъпи от позицията си. Изпълнителният съвет на United Group благодари на Заркалис за водачеството му в продължение на повече от десетилетие и за това, че управлява трансформацията на Wind Hellas в динамичен бизнес, който обезпечава най-хубавото потребителско преживяване. Заркалис ще остане в качеството си на консултант на Управителния съвет в продължение на три месеца, с цел да спомага през преходния интервал.

Финансовият шеф Харис Кириакопоулос е определен да наследи Заркалис като основен изпълнителен шеф. Той ще бъде виновен да подсигурява, че Wind Hellas продължава да извършва своето комерсиално и оперативно показване, като в същото време ще оказва помощ за  планирането на идното обединение с Nova.

United Group добави, че създаването на подробен проект за интеграция е приоритет пред мениджмънта на Групата, както и пред локалния управнически екип.

United Group навлезе на гръцкия пазар през 2020 година с придобиването на Nova, компанията, която вкара платена телевизия и интернет в Гърция. Оттогава тя предприе редица обилни стъпки, с цел да ускори наличието си на локалния пазар, като измежду тях е ребрандиране на бизнеса и въвеждане на EON TV, най-популярната телевизионна платформа в района.

Последната стъпка на компанията, придобиването на Wind Hellas, прибавя още 3,4 милиона единици, генериращи парични потоци (RGUs*) към United Group, с които общата сума на Групата е 15,2 милиона RGUs, в това число 4,7 милиона в Гърция.

*Единица, генерираща парични потоци (RGU) е самостоятелен клиент на услуга, който генерира периодически доходи за компания. 

За United Group:

Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. United Group има най-широкото покритие на мрежа в района и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Значителните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват качеството на предлаганите артикули и услуги. От март 2019г. мажоритарен притежател на United Group е BC Patners, една от най-големите световни капиталови компании.

За повече информация посетете 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР