United Cup вече започна и още във втория ден от

...
United Cup вече започна и още във втория ден от
Коментари Харесай

Като по учебник: Квитова повали третата в света и върна шансовете на Чехия срещу САЩ

United Cup към този момент стартира и още във втория ден от надпреварата станахме очевидци на първия суперсблъсък при дамите, откакто в третия мач от съревнованието сред Съединени американски щати и Чехия програмата в Сидни беше открита от срещата на Джесика Пегула и Петра Квитова. През вчерашния ден Тейлър Фриц и Мадисън Кийс реализираха безапелационни двусетови победи и приближиха страната си на една ръка разстояние от успеха в дуела, като точно международната номер три имаше тежката задача да подпечата крайния триумф за родината си.

Бившата двукратна шампионка от Шлема обаче надалеч не беше свела глава макар отрицателния резултат и за следващ път показва, че когато се усеща в добра физическа форма, е измежду най-хубавите тенисистки на планетата, в доказателство за което се трансформира успеха ѝ в борбата на първите ракети при дамите - 7:6(6) 6:3. По този метод международната номер 16 резервира възможностите на европейската страна да се бори за крайния триумф против Съединени американски щати в срещата от група " С " на шампионата, в която още попадна и отборът на Германия, а след броени минути на корта следва да забележим полуфиналиста от US Open - Франсис Тиафо, който поради водачеството от 2:1 точки на страната си, ще опита да постави точка на разногласието в мача на вторите ракети против Томаш Махач.

Началото на дуела отмина под знака на превъзходството на сервиращите, като разиграванията постоянно биваха свеждани до най-малък брой удари. Първите компликации на лично подаване пристигнаха пред чехкинята, която в края на сета трябваше да отразява брейкбол, с което се оправи безупречно, с цел да може в идния гейм на съперничката си да вложи всички старания, търсейки съдбоносен пробив, но силите ѝ стигнаха само за достигането на шест сетбола, преди Пегула бурно приветствана от сънародниците си в ъгъла на корта да оцелее след над 15-минутна борба - 5:5. Случилото се очевидно повлия отрицателно на левичарката, която мощно разочарована от пропиляните шансове бъркаше неистово при всеки собствен контакт с топката, при което брейкът на сметката на американката не закъсня.

Точно тогава обаче след последната отмора за частта Квитова се върна на корта извънредно стимулирана и въпреки да изостана с 40:0 в съперниковото подаване, то тя не се съобщи и провокира изиграването на тайбрек. В него международната номер 3 потегли със забележително самочувствие и си отвори разлика от два минипробива задатък, като застана на сервис за продобиване на сета при 6:3 в своя изгода, само че следващите трагични мигове в Сидни занапред предстояха и носителката на два " мейджър " трофея завоюва пет следващи точки, откривайки сметката си в конфликта, 77 минути след неговото начало, откакто избави общо седем сетбола.

Предвид развоя на събитията привидно разумното от страната на Пегула се случи и тонусът в представянето ѝ спадна фрапантно, до момента в който намиращата се на гребена на вълната чехкинята впечатляваше във всички връзки и скоропостижно си обезпечи преимущество от два пробива. Американката след това опита да се завърне още веднъж в срещата, само че въпреки и да понижи отчасти изоставането си посредством рибрейк, то Квитова беше непоколебима до края на дуела, който затвори в своя изгода и даде извънредно обещаващи знаци какво можем да чакаме от нея през новия сезон.

Petra power
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР