United Cup, група DВеликобритания – Австралия 2-0Камерън Нори – Алекс

...
United Cup, група DВеликобритания – Австралия 2-0Камерън Нори – Алекс
Коментари Харесай

Великобритания взе солиден аванс срещу Австралия


United Cup, група D

Англия – Австралия 2-0

Камерън Нори – Алекс Де Минор 6-3, 6-3

Кейту Суон – Зоуи Хайвс 6-4, 6-3

Първият ден на United Cup мина по превъзходен метод за отбора на Англия. Островитяните взеха стабилен задатък против домакина Австралия след две чисти победи, като първо Камерън Нори победи над Алекс Де Минор, след което Кейти Суон удвои преднината на своя отбор.

В конфликта при мъжете Нори взе рано самодейността, като в третия гейм навакса пасив от 0-40, а след това осъществя първия пробив в мача и натрупа задатък от 4-1. Де Минор опита да промени развоя на събитията, само че британецът бе доста стабилен в отбрана и не му разреши да стигне до нов брейкпойнт, съхранявайки разликата от три гейма за 6-3.

Вторият сет протече по подобен метод, като Нори още веднъж записа серия от три следващи гейма и поведе с 4-2. Британецът можеше да усили още преднината си, само че в седмия гейм пропусна два следващи брейкпойнта. Въпреки това обаче международният №14 продължи да господства и приключи мача с нов пробив, оформяйки крайното 6-3, 6-3 след час и половина игра.

Нори бе по-ефективен на начален удар, като записа повече асове (4-3) и завоюва 87% от точките си на първи сервис (26/30) против 68% за Де Минор (19/28). Британецът осъществя три от деветте си благоприятни условия за пробив (33%), до момента в който първата ракета на домакините не съумя да оползотвори нито един от четирите си брейкпойнта.

В конфликта при дамите международната №145 Кейти Суон стартира вихрено, реализирайки два следващи пробива за 3-0. Впоследствие обаче нейната съперничка върна един брейк и понижи резултата на 4-3. Австралийката можеше даже да възвърне равенството, само че пропусна две точки за пробив. Това разреши на Суон да задържи самодейността и да завърши откриващия сет при 6-4 в своя изгода.

Противно на развиването на играта до този миг втората част стартира доста по-добре за Хайвс, която поведе с 3-0. Впоследствие обаче Суон увеличи доста равнището си и последователно наложи цялостна доминация, като не даде повече геймове до края и победи с 6-4, 6-3 след 85 минути на корта.

Суон записа повече асове (3-2) и направи по-малко двойни неточности (4-8) в хода на дуела. Британката завоюва 68% от точките си на първи сервис (23/34) и оползотвори шест от осемте си шанса за пробив (75%) до момента в който Хайвс осъществя три от петте си брейкпойнта (60%).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР