Унион Берлин показа невероятен характер и успя да победи драматично

...
Унион Берлин показа невероятен характер и успя да победи драматично
Коментари Харесай

Унион пребори Борусия М и ВАР за победа с 2:1

Унион Берлин сподели необикновен темперамент и съумя да победи трагично Борусия Мюонхенгладбах с 2:1 в мач от 12-ия кръг на Бундеслигата. Успехът за отбора от „ Старото лесничейство “ пристигна с помощта на гол на Данильо Духи в 97-ата минута, а преди този момент точни за двата тима бяха Кевин Беренс и Нико Елведи.

Берлинчани още три пъти вкараха топката в мрежата на „ жребчетата “, само че ВАР не зачете тези попадения. С успеха Унион събра 26 точки и си върна първото място, изпреварвайки Байерн Мюнхен, който е с точка по-малко. Гладбах пък остава 10-и с 16 точки в актива си. 

Борусия стартира по-добре в мача и стигна до първата сериозна заплаха, като в 24-ата минута Аласан Плеа стреля рисково от директен свободен удар, само че Фредерик Рьонов мазета топката в ъглов удар.

Точно преди приключването на половин час игра Унион вкара! Шералдо Бекер употребява тялото си, с цел да отклони топката в мрежата след удар на Рани Кедира. Попадението обаче не бе зачетено след преразглеждане с ВАР поради игра с ръка на нападателя на домакините.

„ Жребчетата “ се възползваха от шока на своя противник и нанесоха своя удар в 33-ата минуат, когато Ларс Щиндъл центрира добре от ъглов удар. В наказателното поле на берлинчани най-съобразителен бе Нико Елведи и с глава прати топката в мрежата.

След почивката хората на Урс Фишер потеглиха масирано в офанзива и напъните им се увенчаха с триумф в 79-ата минута. Тогава Кевин Беренс се придвижи доста добре в наказателното поле и засече една центрирана от Диого Лейте топка, като не остави късмет на Ян Зомер – 1:1.

Това попадение даде подтик на домакините и в края те пробваха да стигнат до цялостния поврат. В 86-ата минута Кристофър Тримел засече едно центриране в мрежата на Гладбах, само че насладата му бързо бе помрачена, откакто голът не бе зачетен от ВАР поради засада.

Усилията на берлинчани дадоха резултат в 7-ата минута на добавеното време, когато Джейми Левелинг центрира в наказателното поле, където Данильо Духи прати топката в мрежата. Този път ВАР мълчеше и Унион ликува с трите точки, които качиха отбора още веднъж на върха.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР