"УниКредит" ще съкрати 6 хил. работни места и ще закрие

...
"УниКредит" ще съкрати 6 хил. работни места и ще закрие
Коментари Харесай

УниКредит информира профсъюзите за предстоящи съкращения

"УниКредит " ще редуцира 6 хиляди работни места и ще закрие 450 клона в Италия в осъществяване на тригодишния проект на основния изпълнителен шеф на банката Жан Пиер Мустие за нарастване на успеваемостта на институцията. Според писмо, изпратено до италианските профсъюзи (до което се добрали кореспонденти на организация "Блумбърг "), уволненията и затварянето на офиси ще се случат до края на 2023-а. Всъщност, италианските редукции са част от оповестените още през декември 2019-а планове на управлението на "УниКредит " да ликвидира към 8 хиляди позиции или над 9% от работната си мощ.

Писмото до профсъюзите цели да парира разногласията към закриването на работни места. Мустие изяснява от време на време, че това ще стане посредством предварително пенсиониране на чиновници по обществено виновен метод и посредством договаряния с представители на обособените групи служащи.

Мустие редуцира разноските и форсира прочистването на банковия баланс като част от напъните на банковия мениджмънт за опростяване на банковата конструкция и възстановяване на метода, по който институцията влага капитала си. "УниКредит " осъществя по-висока от предстоящата облага през четвъртото тримесечие на предходната година и усъвършенства основните индикатори за финансова мощ и непоклатимост.

Въпреки достиженията, Фулвио Фурлан - общоприет секретар на Uilca - един от главните банкови профсъюзи - разяснява, че професионалните организации са "твърдо срещу проекта за очистване на работни мести и клонове ". Той добавя, че "преговорите с профсъюзите би трябвало да доведат до решение, което лимитира съкращенията и включва стратегия за нови назначения ".

Стратегическият проект на "УниКредит " до края на 2023-а планува също да се усилят приходите на вложителите посредством композиция от дивиденти и назад изкупуване на акции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР