УниКредит планира да увеличи инвестициите си в дигитални проекти с

...
УниКредит планира да увеличи инвестициите си в дигитални проекти с
Коментари Харесай

Над 50% ръст на клиентите на дигиталните банкови услуги в УниКредит Булбанк само за година

УниКредит възнамерява да усили вложенията си в цифрови планове с спомагателни 100 милиона евро в границите на стратегическия проект Transform 2019  на паневропейската финансова институция. Това стана ясно по време на особено събитие през днешния ден с присъединяване на висшия мениджмънт на УниКредит в България.

Дигитализацията на финансовия бранш е опция да предлагаме повече и по-добри услуги на клиентите ни . Новите технологии трансформират типа на предлаганите услуги, само че не и същността на банковата активност “, сподели Левон Хампарцумян, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниКредит Булбанк на конференция за показване на новите трендове в банкирането и актуализирания филиал на банката на пл. „ Света Неделя “ в София. Д игитализацията за нас не e цел, а средство за предложение на по-качествени и по-достъпни услуги ” , добави Левон Хампарцумян.

Процентът на клиентите в Централна и Източна Европа, които употребяват цифрови банкови услуги, към момента е невисок спрямо тези в Западна Европа. Това значи, че районът дава доста положителни вероятни за развиване и консолидиране на нови технологии.

„ Плановете на УниКредит са през 2019 година над половината от всички клиенти на групата да употребяват онлайн банкиране (в момента този % е 44%). Значим растеж се чака и при мобилното банкиране като през тази и идната година процентът на клиентите, употребяващи мобилно банкиране, се чака да доближи 47% по отношение на сегашните 28%. “, изясни по време на конференцията Енрико Минити, основен действен шеф и зам.-председател на УС на УниКредит Булбанк. Той подсети, че в границите на стратегическия проект Transform 2019  на УниКредит водещата паневропейска група възнамерява да усили вложенията си в цифрови планове с спомагателни 100 милиона евро. По думите на Минити филиалите на бъдещето освен са желани от клиентите, само че и способстват за по-добрата работна атмосфера за чиновниците на банката. Това води до по-доволни чиновници и сътвено до повече и по-доволни клиенти.

 „ За една година отчитаме растеж от повече от 50% на потребителите на цифровите банкови услуги на УниКредит Булбанк “, сподели Джакомо Волпи, шеф Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. Той акцентира обаче, че клонът е най-хубавото място за услуги с добавена стойност като съвещания и вложения.  Причината е, че това е мястото, където клиентът построява лични взаимоотношения с обслужващите ги банкери. Джакомо Волпи вижда като сполучлив модел за развиване на банковия бизнес у нас консолидираното на другите банкови канали в услугите, които се оферират на клиентите.

„ Филиалите на бъдещето създават тази идея още от 2013 година, когато първият подобен филиал отвори порти точно в България “, разяснява Цветанка Минчева, шеф Глобално банково обслужване и член на УС в УниКредит Булбанк. Оттогава до момента, съгласно концепцията „ Банков филиал на бъдещето “ са построени и актуализирани общо 28 филиали или 17% от клоновата мрежа на банката.

Най-новият филиал по идея „ филиал на бъдещето “ се намира в централата на УниКредит Булбанк в София. По думите на Цветанка Минчева филиалът е с неповторим дизайн и мащаб освен у нас, само че и в цяла Източна Европа, защото в него се обслужват  над 50 хиляди клиенти.

Според данните на УниКредит Булбанк, филиалите на бъдещето притеглят двойно повече клиенти.

„ Като образец, можем да дадем първия подобен филиал в София в Бизнес парка, който единствено за 3 години усили дейните клиенти с 50% “, изясни Минчева.

Филиалите на бъдещето са построени напълно следвайки „ стъпките на клиента “ и целят да дават високо равнище на потребителско прекарване. Във всеки подобен филиал  има композиция от разнообразни зони, напълно планувани по отношение на това, каква е задачата на потребителско посещаване – бърза зона; зона за консултации; разнообразни зони за изчакване и зали за срещи. Клиентите избират зоните за самообслужване и бързата зона за по-традиционните банкови услуги, до момента в който зоните за съвещания и вложения дават самостоятелен метод и по – високо равнище на конфиденциалност нужни за взимането на значими решения свързани с покупката на нов дом или вложение на персоналните спестявания.

Във „ филиалите на бъдещето “ двойно повече преводи се вършат на банкомат и 30% от депозитите се извършават в зоната за самообслужване.

Филиалите на бъдещето имат неповторима идея, която е изцяло съобразена с главната цел на УниКредит Булбанк  - повишението на потребителската задоволеност. Според данните на банката 68% от клиентите декларират, че са извънредно удовлетворени от обслужването от банковите клонове с такава идея, а 52% декларират, че биха предложили банката на база на обслужването, което са получили във филиала на бъдещето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР