УниКредит Булбанк има нов главен риск директор и член на

...
УниКредит Булбанк има нов главен риск директор и член на
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк има нов главен риск директор

" УниКредит Булбанк " има нов основен риск шеф и член на Управителния съвет. Това е Борислав Бангеев, който ще смени на тази позиция Теодора Петкова. Тя, от своя страна, от началото на май е основен изпълнителен шеф на банката.

Досега Бангеев е бил световен шеф на ръководство " Кредитни преводи с финансови институции, банки и страни " (ФИБС) в " УниКредит " СпА, част от Глобални кредитни преводи.

На тази позиция той се е занимавал с ръководството на кредитния риск на банките, небанковите финансови институции и портфейла от държавни скъпи бумаги на УниКредит Груп, в това число съгласуваност на трите хъба в границите на УниКредит СпА, УниКредит Банк АГ и УниКредит Банк Аустрия АГ.

Той е член на комитета по кредитни преводи на Групата и на комитета по дългови финансови пазари.

" Бих желала да поздравя Борислав за поемането на нова управителна роля. Неговият избор още един път потвърди способността на УниКредит да свързва потребностите от развиване на бизнеса и на хората си. Убедена съм, че неговият многообразен опит ще продължи да направлява сполучливото развиване на дирекция Риск в УниКредит Булбанк ", разяснява Теодора Петкова.

" Подхождам към това ново предизвикателство с възторг и ще се стремя, с екипа на " УниКредит Булбанк " да продължим дружно да надграждаме сполучливия резистентен модел на напредък на банката като водещата банкова финансова институция в България ", показва Бангеев.

Борислав стартира своята кариера в банката като мониторинг управител Банкиране на дребно в дирекция Управление на риска след стаж в отделите Кредитиране на физически лица и Продуктово развиване. От октомври 2007 година до май 2010 година той е управител по кредитна политика, артикули и процедури в " УниКредит Булбанк ". През май 2010 година Борислав стартира да гради своята интернационална кариера в " УниКредит " СпА като бизнес управител в звено " ФИБС & Kредитен риск в комерсиалния портфейл " в Мюнхен, Германия, където интензивно спомага за въвеждането на колективен централизиран метод в ръководството на кредитния риск за този сегмент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР