Уникално изпълнение на 7-годишната Анджелика-Гая Меркова и формация за автентичен

...
Уникално изпълнение на 7-годишната Анджелика-Гая Меркова и формация за автентичен
Коментари Харесай

Дъщерята на Петър Мерков взриви публиката с уникално изпълнение при откриването на Световното по кану-каяк

Уникално осъществяване на 7-годишната Анджелика-Гая Меркова и групировка за достоверен фолклор „ Куклици “ на „ Родопска китка “ и „ Мила ми е мамо Сивковскана гора “ взриви задграничната аудитория при откриването на Световното състезание по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и дами до 23 години, което се организира в Пловдив.
Анджелика-Гая е щерка на двукратния сребърен олимпийски медалист от Игрите в Сидни Петър Мерков и от 5-годишна е част от групировката „ Куклици “. В церемонията по откриването взеха присъединяване още представители на състезателен клуб „ Ера”, естрадно студио „ Прима “, клуб по спортни танци „ Сияна данс “ и фолклорен отбор „ Тракия “.

По време на церемонията вицепрезидентът на Международната федерация по кану-каяк Томас Кониецко даде извънредно висока оценка на работата, свършена от организационния комитет досега. Той акцентира, че за участниците са обезпечени отлични условия и благодари на Българската федерация по кану-каяк за положените старания и чудесната работа, както и на страната, общината и спонсорите за оказаната поддръжка.

„ 24 месеца преди Олимпийските игри в Токио, това е първото значимо предизвикателство в кариера на доста от юношите и значима стъпка към Игрите за младежите до 23 година За всеки играч това е персонално предизвикателство и опция за положително показване и битка за място на подиума. Кану-каякът е трогателен и необикновено хубав спорт, както за състезателите, по този начин и за феновете. И е хубаво да забележим, че имаме участници от всички континенти, което потвърждава необятното разпространяване на нашия спорт в международен мащаб “, съобщи Кониецко.

Кметът на Пловдив Иван Тотев разгласи, че градът се гордее с гребния си канал, който е един от най-хубавите в света.

„ Надявам се идващия път, когато дойдете в Пловдив да употребявате и втория гребен канал, който общината ще построи “, сподели Тотев.

Припомняме, че Община Пловдив завоюва делото за втория гребен канал. Решението на Върховния административен съд е от 24 юли, като е дефинитивно и не предстои на обжалване. Вторият гребен канал е извънредно значим за бъдещите семейства на града на надпревари по гребане и кану-каяк, защото политиката на интернационалните федерации в двата спорта е да дава стартовете от най-голям сан единствено на уреди, които разполагат с подготвително трасе.

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева посочи, че Пловдив е град, който се гордее с богата спортна история, включваща 12 олимпийски първенци в 5 типа спорт.

„ Делът на кану-каяка в тази влиятелна статистика е извънредно сериозен с двете олимпийски трофеи и бронзовия орден на Николай Бухалов, цялостния комплект олимпийски оценки на Ваня Гешева от Сеул и общо четирите й олимпийски медала, купата и сребърния орден на Любомир Любенов. Това е история, с която се гордеем и която служи за образец на младото потомство български състезатели “, сподели Колева.

Президентът на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев пък изрази убеденост, че шампионата ще бъде сполучливо и запаметяващо се.

„ България се гордее с 4 трофеи и общо 17 олимпийски медала в кану-каяка. На гребния канал в Пловдив са израснали митове на международния спорт и аз съм уверен, че тук ще продължат да порастват първенци и Пловдив занапред ще дава огромни имена на нашия спорт “, сподели Мирчев и благодари за поддръжката на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, чиято помощ беше доста значима за организацията на шампионата.

В Световното състезание по кану-каяк вземат участие на 1200 състезатели от 69 страни. България е показана от 30 състезатели, разпределени в 21 лодки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР