Уникалният исторически комплекс край Провадия – най-стария солодобивен и градски

...
Уникалният исторически комплекс край Провадия – най-стария солодобивен и градски
Коментари Харесай

Солницата край Провадия отваря врати за майските празници

Уникалният исторически комплекс край Провадия – най-стария солодобивен и градски център в Европа, отваря порти. Ето какво пишат от там: Уважаеми другари на Солницата край Провадия, уважаеми почитатели на древността на българската земя,

Предвид засвидетелствания мощен интерес към останките на най-стария солодобивен и градски център в Европа – Провадия-Солницата, и тази година през пролетните празници ще имате опция да го посетите.

Всеки ден от 26 април до 6 май 2024 година обектът ще бъде отворен от 9.00 до 14.00 часа. Групите ще бъдат развеждани от екскурзовод на всеки кръговиден час до 14.00 часа в това число.

Обиколката с беседата на екскурзовода трае към 50 минути.

На 27 и 28 април посетителите за първи ще могат да посетят работещ сондаж директно до могилата и да се срещнат с технологията за рандеман на разсол, както и снимането с камера на сондажа по нов високотехнологичен метод.

Ако предвиждате посещаване на авансово проведена група, апелирам, уговорете това с сътрудниците от Историческия музей в Провадия на тел. 0895 431 974  или мейл: [email protected].

Очакваме Ви!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР