Унгарци спечелиха първите места в индивидуалната надпревара в десетото най-силно

...
Унгарци спечелиха първите места в индивидуалната надпревара в десетото най-силно
Коментари Харесай

Унгарци спечелиха най-силното издание на „Сабята на Етрополски“

 Повече от 600 фехтовачи идват за интернационалния шампионат
Унгарци завоюваха първите места в самостоятелната конкуренция в десетото най-силно издание на „ Сабята на Етрополски “.

Турнирът събра от 16 до 18 ноември международните сили във фехтовката – Унгария, Съединени американски щати, Русия и Италия, които за пръв път пристигнаха в зала „ София “ с цялостни тимове от по 40 души. При кадетите първенец стана Гергьо Хорват, а при кадетките – Луца Суч от Унгария. В отборната конкуренция и при девойките, и при младежите купата подвигнаха състезателите на Съединени американски щати. Турнирът е кръг от Европейската купа на сабя за кадети и деца до 14 години и показа най-големите очаквания в този спорт.

На пътеките в зала „ София “ излязоха повече от 600 фехтувачи от 23 страни. България беше показана от 35 девойки и момчета, като при множеството от състезателите ни напрежението си сподели думата и им попречи да разпрострат капацитета си. Те вземат участие във възрастовата група до 17 години за пръв път и ще им би трябвало опит и упорити тренировки, с цел да покажат на какво са способни и да свикнат с огромната конкуренция. Всички обаче имат късмет да стигнат равнището на най-хубавата ни състезателка при дамите Йоана Илиева и на Панчо Пасков и Любослав Бурнев, които са носители на „ Сабята на Етрополски “.

Патрон на шампионата беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който с интерес изгледа част от отборната конкуренция във втория ден от надпреварата. Наградите на спечелилите връчиха президентът на Българска федерация по фехтовка Величка Христова, вицепрезидентът на Европейската конфедерация по фехтовка Николай Матеев и шефът на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “ Запрян Ванчев.

В самостоятелната конкуренция до 14 години първото място при девойките завоюва София Головкина от Украйна, а при момчетата – Толга Аслан от Турция.

" При 14-годишните имаме три девойки, които са на равнището на шампионката Головкина – сподели шефът на Фехтовална академия „ Васил Етрополски “ Запрян Ванчев. – Те имат огромни вероятности, само че не можаха да покажат действителните си благоприятни условия и приключиха на девето и десето място. Ако бяха спечелили боевете си, като нищо можеше да гледаме и български край. На тези девойки им липсват надпревари от сходен огромен мащаб, само че с още тренировки и участия на такива шампионати могат да реализират доста. При момчетата разчитаме на няколко състезатели, които се показаха чудесно, само че занапред ще натрупат опит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР