Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че санкциите, наложени от

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че санкциите, наложени от
Коментари Харесай

Унгария: Западните санкции вредят повече на Европа, отколкото на Русия

Унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че глобите, наложени от западните страни на Русия поради войната в Украйна, не работят и вместо това нараняват европейските страни.

Говорейки пред шведската телевизия SVT в неделя, Сиярто сподели, че вълните от наказания, наложени от Европейския съюз на Москва, не са съумели да сложат завършек на спора в Украйна и че примирието е единственият метод да се постави завършек на тлеещата рецесия.

Първият маджарски посланик сподели още, че прекъсването на насилието в Украйна е въпрос от изключителна значимост, като акцентира, че „ първата цел е да спрем убиването на хора, което значи съглашение за преустановяване на огъня и нищо повече “.

Той означи, че поредност от санкционни пакети, наложени на Русия, в това число енергийната възбрана, не са доближили нациите от Европейски Съюз до прекъсване на войната сред Украйна и Русия, която неотдавна завърши една година.

„ Ние въведохме към този момент 10 санкционни пакета; приближи ли ни до разрешаване [на конфликта]? Не. Направи ли войната по-малко брутална? Не. Постави ли Русия на колене? Не. Нарани ли ни? Да ", увери той.

„ Мисля, че „ решенията “, които се опитвахме да намерим в Европа, просто не проработиха, тъй като бяхме прекалено много в тази военна душeвност.

Откакто Русия стартира военната си интервенция в Украйна през февруари 2022 година, западните страни постановиха голям брой наказания на Москва, като в същото време доставяха тежко въоръжение на Киев, разпалвайки пламъците на войната.

Сиярто означи още, че продължаването на войната, която продължава да бушува, се дължи на настроената към война душeвност, наложена на водачите на Европейски Съюз.

Той сподели, че непрекъснатостта на спора единствено ще аргументи повече жертви, в допълнение към спомагателните загуби, а страните от Европейски Съюз, които са подвластни от съветската сила, ще бъдат най-губещите в този сюжет.

„ Цялата тази обстановка е оттатък рационалността “, акцентира Сиярто.

В отговор на въпрос за какво Унгария не доставя оръжие на Киев, до момента в който доста други страни от Европейски Съюз го вършат, Сиярто сподели, че Унгария е прилежаща страна и не желае повече жертви да бъдат изгубени.

" Ние сме страна, която граничи с Украйна, и не желаеме повече хора да умират. Ето за какво работим, с цел да го спрем. Ние не изпращаме оръжия, ние продължаваме да се застъпваме за мир ", акцентира тя.

„ Първата цел е да спрем да убиваме хора, което значи съглашение за преустановяване на огъня и нищо повече ", безапелационен бе той.

Русия стартира военната си интервенция в Украйна преди година след неуспеха на Киев да извърши изискванията на споразуменията от Минск и признаването от Москва на отцепническите райони Донецк и Луганск.

По това време съветският президент Владимир Путин сподели, че една от задачите на това, което той назова „ специфична военна интервенция “, е „ денацификация “ на Украйна.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР