Унгарският президент Янош Адер насрочи парламентарни избори за 3 април,

...
Унгарският президент Янош Адер насрочи парламентарни избори за 3 април,
Коментари Харесай

Унгария избира нов парламент през април

Унгарският президент Янош Адер насрочи парламентарни избори за 3 април, излиза наяве от известие на президентството, оповестено тази седмица.

Този път обаче министър председателят Виктор Орбан, който ръководи страната от 2010 година насам, е изправен пред опозиционна коалиция, решена да се опълчи на неговото ръководство. Проучванията на публичното мнение сочат, че необятният съюз на леви, демократични, зелени и десни партии се бори с партията „ Фидес “ на министър-председателя, написа ДПА.

Водещият претендент на опозицията и главен противник на Орбан е консерваторът Петър Марки-Зай, кметът на градчето Ходмезьовашархей. Преданият католик и татко на седем деца се пробва да завоюва гласоподавателите на Орбан с акция, учредена на битката с корупцията.

Около 8 млн. души имат право на глас за 199-те членове на Народното събрание. Политически анализатори и интернационалните наблюдаващи предизвестяват, че „ Фидес “ е приспособила комплицираната изборна система през годините, с цел да облагодетелства претендентите си.

Според специалистите има неравностойни условия посредством преструктурирането на изборните региони, с цел да се подсигурява победа на партията, промени в метода, по който се разпределят местата, и специфични бюлетини за гласоподаватели от малцинствата и гласоподавателите, живеещи в чужбина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР