Унгарският премиер Виктор Орбан заяви , че Украйна не е

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви , че Украйна не е
Коментари Харесай

Орбан: Украйна не е готова за преговори за членство с ЕС

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Украйна не е подготвена за договаряния за участие в Европейски Съюз, макар че Европейската комисия даде зелена светлина за договарянията по-рано тази седмица, заяви " Политико ".


Докато украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейска комисия, Орбан, който постоянно се заяжда с Киев, съобщи пред унгарското държавно радио, че " Украйна по никакъв метод не е подготвена да договаря. Украйна е толкоз надалеч от участието в Европейски Съюз, колкото Макó от Йерусалим ", сподели унгарският министър председател, визирайки дребен град покрай румънската граница.

Главата на унгарското държавно управление също по този начин акцентира, че договарянията за участие на Киев не могат да бъдат свързани със замразените средства на Унгария от Европейски Съюз.

" Бих желал доста ясно да заявя, че започването на договарянията в Украйна не е въпрос на бизнес ", уточни Орбан и добави, че Брюксел би трябвало да даде на Унгария " това, което й дължи ".

Макар че Будапеща се съгласи със глобите на Европейски Съюз против Русия поради пълномащабното и́ навлизане в Украйна, Будапеща неведнъж е влизала в спор с Украйна, като се опълчи на опита на Европейски Съюз да сътвори дълготраен фонд в размер до 20 милиарда евро за украинската войска и подлага на критика отношението на Киев към унгарските малцинства.

Миналия месец Орбан също по този начин стисна ръката на съветския президент Владимир Путин, което провокира отвращение.

Препоръката на Комисията от тази седмица слага Украйна една стъпка по-близо до участието в Европейски Съюз, само че Киев, който към момента отблъсква офанзивите на Путин, към момента има спънки за превъзмогване, в това число във връзка с битката с вътрешната корупция.

Следващата стъпка е водачите на Европейски Съюз да поддържат проекта на Комисията на срещата на върха в Брюксел през декември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР