Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му и Полша

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че страната му и Полша
Коментари Харесай

Унгария и Полша никога няма да се съгласят с промените в Пакта за миграцията

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че страната му и Полша в никакъв случай няма да се съгласят с измененията в пакта за миграцията и убежището, които бяха признати от непрекъснатите представители на Европейски Съюз в сряда. На влизане на неофициалната среща на европейските водачи в Гранада той съобщи, че първичното решение миграцията да се контролира едностранно е било отстранено

" Ние бяхме, по този начин да се каже, правно изнасилени. И в случай че сте правно изнасилен, т.е. заставен да приемете нещо, което не харесвате, по какъв начин желаете да има компромис и съглашение? Това е невероятно ", разяснява Орбан.

Решенията в региона на миграцията се одобряват с квалифицирано болшинство. По мотив възможното присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

" Никога не сме се уголемявали със страна, която е във война. Не знаем къде са й ефикасните граници, какъв брой хора живеят в нея. Така че е мъчно и има доста въпроси. Трябва да разискваме това стратегически ", сподели още унгарският министър председател.

Разширяването на Европейски Съюз е измежду тематиките, които водачите ще разискват на днешното си съвещание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР