Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че сегашното ръководство на Европейския

...
Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че сегашното ръководство на Европейския
Коментари Харесай

Орбан: Ръководството на ЕС трябва да се промени

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита, че настоящето управление на Европейския съюз би трябвало да подаде оставка.

„ Имаме управлението на Европейския съюз с няколко огромни плана, определени от самия него, като зеления преход, политиките за стабилно развиване, миграцията, военните и санкционните политики – и всички те се провалиха. Сегашното управление на Европейския съюз би трябвало да си отиде, и се нуждаем от нови водачи “, сподели Орбан по време на конференция, видео от която беше оповестено в X (Twitter).

Орбан загатна изявлението на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сподели, че Унгария няма да получи пари от Европейски Съюз поради своята миграционна и джендър политика. Според него основаната от Европейския съюз система на правова страна и конвенции се е трансформирала в инструмент за политическо изнудване.

На 10 април унгарското държавно управление се опълчи на миграционната политика на Европейски Съюз и не поддържа новия миграционен пакт на Европейски Съюз. Орбан сподели, че „ миграционният пакт е още един гвоздей в ковчега на Европейския съюз “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР