Унгарският премиер Виктор Орбан лично разреши създаването на гигантска проправителствена

...
Унгарският премиер Виктор Орбан лично разреши създаването на гигантска проправителствена
Коментари Харесай

Орбан слага ръка на империя от над 500 медии

Унгарският министър председател Виктор Орбан персонално позволи основаването на гигантска проправителствена медийна империя в страната, съобщи БГНЕС.
 Орбан: Пактът за миграцията ще усили мигрантите  Стив Банън ще оказва помощ на Орбан за Евроизбори 2019
Собствениците на към 500 маджарски национални и районни медии предходната седмица, при координирана акция, подариха своите компании на някогашния народен представител от ръководещата партия Фидес Габор Лискай . Всички тези " подарени медии " ще бъдат ръководени от фондацията на Лискай " Централноевропейска фондация за щемпел и медии ". Подаряването и даренията, според локалното законодателство, не задължава при прехвърлянето на собствеността да има парични транзакции. Поради тази причина няма да бъде заплатен никакъв налог на страната.

От " Централноевропейска фондация за щемпел и медии " оповестиха, че " тяхна съществена цел ще бъде опазването на националните полезности ". " Става въпрос за план от национално и стратегическо значение с публичен интерес ", сподели самият Виктор Орбан при подписването на указа, който позволява въпросното прекачване на собствеността и основаването на процедура на медиен монопол в Унгария в интерес на ръководещите. След идването му на власт през 2010 година публичните медии намерено застанаха в отбрана на режима на Орбан, а голяма част от частните медии бяха завладяни от лица, близки до властта.

През 2010 година Унгария заемаше 23-то място по независимост на медиите в света. В момента тя се намира на 73-то място, според класацията на " Репортери без граница ". През 2015 година общо 31 медии бяха посочени като проправителствени. Днес те са над 500.

Близки на Виктор Орбан медийни босове са притежатели и на медии в Република Македония. Всички те гневно защитаваха режима на Никола Груевски, намерено се опълчват на Договора за добросъседство сред Македония и България, както и на този от Преспа, който постави завършек на разногласието за името и откри пътя за евроинтеграцията на Република Македония. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР