Унгарският премиер Виктор Орбан каза в петък, че все още

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза в петък, че все още
Коментари Харесай

Орбан: ЕС трябва да отговори на „трудни въпроси“ за Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели в петък, че към момента би трябвало да се отговори на някои „ доста дълги и сложни въпроси “, преди Европейски Съюз да стартира договаряния за участие на Украйна, заяви POLITICO.

Европейската комисия, която прави оценка напредъка на Украйна, би трябвало да разгласява годишния си пакет за разширение идващия месец, а водачите на Европейски Съюз би трябвало да решат през декември дали да стартират договаряния за присъединение с Украйна.

Но Орбан сподели пред държавното радио, че Европейски Съюз би трябвало да реши дали може „ съществено да обмисли “ участие на страна, която сега е във война, съобщи Ройтерс. „ Не знаем какъв брой огромна е територията на тази страна, защото войната към момента продължава, не знаем какъв брой е огромно популацията й, защото те бягат “, сподели Орбан. „ Да се одобри страна в Европейски Съюз, без да се знаят нейните параметри, това би било невиждано. “

Европейски Съюз даде така наречен статут на претендент на Украйна предишното лято, като сложи началото на изчерпателна процедура, която може да продължи доста години.

Но украинските водачи се надяват да ускорят процеса и да се причислят към Европейски Съюз до две години.

Макар да осъди Русия за нахлуването й в Украйна, Унгария се сблъска с Украйна неведнъж, възразявайки против опита на Европейски Съюз да сътвори дълготраен фонд до 20 милиарда евро за армията на Украйна и критикувайки отношението на Киев към унгарските малцинства. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР