Унгарският премиер Виктор Орбан каза пред репортери в неделя, че

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза пред репортери в неделя, че
Коментари Харесай

Кавга между лидери на ЕС! Орбан обвини премиер, че го мрази

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели пред кореспонденти в неделя, че е належащо повече време за договаряне на метод за свързване на финансирането от Европейски Съюз с върховенството на закона - и сподели, че холандският министър председател Марк Руте го ненавижда, написа европейската редакция на Politico.

Говорейки за предложение, което би обвързало достъпа до паричните средства на Европейски Съюз с критериите за правова страна, унгарският водач сложи под въпрос нуждата от нов механизъм, само че сподели: „ Ние не сме срещу това, дано го обсъдим, само че лишава седмици. Готови сме да го създадем, само че новият юридически инструмент и механизмът би трябвало да бъдат верните “, съобщи организация " Фокус ".

Унгарският министър председател съобщи, че страната му има спор с Нидерландия по този въпрос. „ Не знам каква е персоналната причина холандският министър председател да ненавижда мен или Унгария, само че той нападна толкоз остро и е пределно ясно, че тъй като съгласно неговото мнение Унгария не съблюдава върховенството на закона, тя би трябвало да бъде осъдена финансово.. Това е неговата позиция, която не е допустима, защото няма решение по отношение на обстановката с върховенството на закона в Унгария “, сподели Орбан. Унгарският министър председател съобщи, че е направил две оферти на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз: немското председателство на Съвета да подсигурява, че ще бъде взето решение по отношение на процедурата за господство на закона против Унгария - по този начин нареченото произвеждане по член 7, и за неправителствените организации да бъдат контролирани по същия метод като политическите партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР