Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че е поискал пълно разследване

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че е поискал пълно разследване
Коментари Харесай

Унгария и Южна Корея искат пълно разследване на инцидента с корабчето в Дунав

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че е изискал цялостно следствие на случая с потъналото корабче в река Дунав в Будапещ а, при който починаха минимум седем южнокорейски туристи, съобщи Ройтерс.

Унгарската полиция заяви късно нощес, че е з адържала капитана на кораба, който е блъснал и потопил по-малкия кораб с южнокорейските туристи. Засега не е ясно какво е предизвикало случая.

Водолази се пробват да стигнат до потъналото корабче, само че придошлата река затруднява изискванията и избавителните действия могат да се забавят, оповестяват локалните управляващи.

Унгарският външен министър Петер Сиярто сподели, че видимостта под водата, където е потънало корабчето, е на практика нулева, което ще затрудни избавителната интервенция, съобщи Асошиейтед прес.

" Потресен съм от това, че случаят е станал на място, където пасажерите не са имали съвсем никакъв късмет да оцелеят ", сподели унгарският министър председател Виктор Орбан пред държавното радио, като сервира съболезнованията си на околните на починалите.-->

" Поисках от управляващите да извършат подробно и цялостно следствие ", сподели той.

Южнокорейската външна министърка Кан Кьон-уа дойде през днешния ден в Будапеща, с цел да получи настояща информация за напъните за избавяне и да помогне за процеса. Тя благодари на унгарския си сътрудник за щателното претършуване на реката и избавителните интервенции. 

След срещата през днешния ден с южнокорейската си сътрудник министър Сиярто сподели, че останките на корабчето са на повече от шест метра дълбочина, а равнището на реката се чака да се повиши поради изобилните превалявания.



Все още 21 души още са в неопределеност - 19 южнокорейски туристи и двама унгарци - членове на екипажа. Седем южнокорейци бяха избавени, а други седем починаха при случая, напомня АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР