Унгарският премиер предложи страната му да бъде домакин на мирни

...
Унгарският премиер предложи страната му да бъде домакин на мирни
Коментари Харесай

Унгария поиска да е домакин на мирни преговори за Украйна. Киев: Желание за извличане на политически дивиденти

" Унгарският министър председател предложи страната му да бъде хазаин на мирни договаряния за Украйна ", съобщи държавната сръбска Радио и телевизионна компания (РТС).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3856
" Министър-председателят на членката на Европейския съюз през днешния ден съобщи, че е провел телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. Той прикани стопанина на Кремъл да приключи огъня и го предложения в Унгария за възможни договаряния за мир ", добави белградската медия.

" Руският държавен глава даде позитивен отговор, само че сложи някои условия ", сподели още Орбан, само че не разкри  детайлности какво е изискал събеседникът му ", уточни още РТС.

" Според унгарския министър председател с изключение на съветският държавен глава в преговорния развой се планува да вземат присъединяване украинският президент Володимир Зеленски, водачът на Франция Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц ", добави сръбската медия.

От администрацията на Зеленски дефинираха думите на Орбан като предпочитание за струпване на политически дивиденти. " Въпросното предложение на господин Орбан е нечиста сделка и идва от общественик със характерни политически възгледи ", сподели съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, представен от медията в страната си УНИАН.

Киевската осведомителна организация напомни, че Зеленски неведнъж е отправял рецензии към управляващите в Будапеща. " Правителството на прилежащата ни страна по всевъзможен метод оказва помощ на Руската федерация и блокира помощта за нашите въоръжени сили ", добави УНИАН. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР