Унгарският премиер националист Виктор Орбан изрази подкрепа за френския президент

...
Унгарският премиер националист Виктор Орбан изрази подкрепа за френския президент
Коментари Харесай

Орбан подкрепи Макрон по въпроса за Китай

Унгарският министър председател националист Виктор Орбан изрази поддръжка за френския президент Еманюел Макрон, чиито неотдавнашни мнения за Китай провокираха рецензии в Европа и Съединени американски щати, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Френският президент търси евентуални сътрудници и не си основава врагове, което е близо до унгарската позиция “, съобщи водачът пред радиостанция, близка до унгарското държавно управление. „ Ние европейците би трябвало да се съобразяваме със личните си ползи, а не с ползите на другите “, добави той, като акцентира, че „ би трябвало да се запитаме дали американските ползи съответстват с тези на Европа “.

Макрон провокира рецензии, изключително от страна на Полша и Литва, като в края на държавното си посещаване в Китай съобщи, че Европа не би трябвало автоматизирано да следва позицията на Съединени американски щати или Пекин при положение на спор по отношение на Тайван. Той към този момент беше провокирал дискусия като през юни 2022 година за изказванието, че Русия не би трябвало да бъде „ унижавана “, с цел да се откри дипломатически „ излаз “, когато руснаците и украинците сложат оръжие.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР