Унгарският парламент прие резолюция, която ще даде право на правителството

...
Унгарският парламент прие резолюция, която ще даде право на правителството
Коментари Харесай

Орбан свиква референдум за джендърите

Унгарският парламент одобри резолюция, която ще даде право на държавното управление да създаде референдум по въпросите на ЛГБТ (лесбийски, гейове, бисексуални, транссексуални).

Така паралментът  издига акцията на премиера Виктор Орбан против ЛГБТ-общността на ново равнище преди наближаващата следващата година оспорвана изборна конкуренция, съобщи Ройтерс. Националистът Орбан, който е на власт от 2010 година, предложи тази година да се провежда референдум за признатия от ръководещото болшинство закон, ограничителен преподаването на въпроси, свързани с хомосексуалността и трансексуалността в учебните заведения. Приемането му провокира спор с Европейския съюз.

През пролетта Орбан го чакат първите в действителност оспорвани парламентарни избори от повече от десетилетие. Унгарският водач се стреми да предизвиква обществена политика, която пази християнските полезности от западния демократизъм, поставяйки въпроса за джендър идеологията и това, което той назовава ЛГБТ-пропаганда, в центъра на акцията си наред с въпросите на миграцията

Парламентът, в който партията ФИДЕС на Орбан има болшинство, утвърди през днешния ден четирите въпроса на референдума, съобщи Българска телеграфна агенция. Унгарският парламент предлага жителите да имат опцията да изразят позицията си по въпросите на джендър пропагандата, сподели пред Народното събрание заместник-министърът в държавното управление на ФИДЕС Балаж Орбан. " Изпълнени сме с решителност. Смятаме, че...трябва да кажем " не " на ЛГБТ-пропагандата в учебните заведения, осъществявана от неправителствени организации и медии, без единодушието на родителите ", добави той. Заместник-министърът сподели, че произвеждането на референдума в един и същи ден с парламентарния избор ще спести пари на данъкоплатците, само че насрочването на датата зависи от президента Янош Адер. Президентът, който е съдружник на държавното управление, към момента не е определил дата за парламентарните избори, които се чака да се състоят през април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР