Унгарският парламент гласува във вторник да не се позволява на

...
Унгарският парламент гласува във вторник да не се позволява на
Коментари Харесай

Унгария реши със закон, че полът не може да се променя

Унгарският парламент гласоподава във вторник да не се разрешава на жителите да трансформират законно своя пол, като се опълчва на митингите в страната и в чужбина и предизвестията, че транссексуалните жители ще бъдат изправени пред по-голяма дискриминация.
Текстът на новия закон, който беше признат, гласи, че полът ще бъде избран като " биологичен пол въз основа на първоначални полови характерности и хромозоми ".
Законът прави невероятно да се промени пола на човек, записан при раждането, и затова също по този начин предотвратява смяната на законно приетия пол.
Унгарската организация за правата на ЛГБТ „ Хаттер “ назова този ход " печален и възмутим " и съобщи, че пренебрегва " практическите проблеми и опасенията за правата на индивида, повдигнати от десетки организации на гражданското общество и интернационалните органи ".
Критиците се притесняват, че държавното управление на премиера Виктор Орбан прокарва елементи от своята спорна обществено консервативна стратегия, до момента в който вниманието се разсейва от коронавирусната рецесия.
" Няма да се откажем от битката: молим президента на републиката да изпрати закона за преразглеждане в Конституционния съд ", споделиха от „ Хаттер “ в изказване, изпратено до AFP, като прибавиха, че ще проучат вероятните правни провокации пред закона, както в Унгария, по този начин и в чужбина.
Правозащитниците настояват, че новият закон ще изложи транссексуалните унгарци на по-голяма дискриминация при заетостта, жилищата, достъпа до артикули и услуги и формалните процедури.
По-рано този месец Народното събрание - доминиран от партията на Орбан Фидес - отхвърли ратификацията на Истанбулската спогодба.
Правителството се опълчва отчасти на Истанбулската спогодба с претекста, че предизвиква „ разрушителните идеологии на пола “.
Откакто Орбан пристигна на власт през 2010 година, неговото държавно управление организира няколко политики, в които се споделя, че поддържа обичайните маджарски полезности, в това число проникване на формулировка за брак в конституцията като сред мъж и жена.
Вижте още:
Унгария отхвърли Истанбулската конвенция
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР