Унгарският министър-председател Виктор Орбан заедно със своята съпруга Анико Леваи

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заедно със своята съпруга Анико Леваи
Коментари Харесай

Орбан гласува за своята партия и обеща да защитава народа

Унгарският министър-председател Виктор Орбан дружно със своята брачна половинка Анико Леваи гласоподаваха на парламентарните избори в Будапеща.
„ Днес ние не просто избираме партия, държавно управление и министър-председател, ние гласуваме за нашето бъдеще “, сподели Орбан пред публицистите. „ Тази страна постоянно сама дава отговор за своите дейности, по тази причина ние можем да се доверим на своя народ, и аз ще приема всяко негово решение “, добави той.
Премиерът съобщи, че е дал своя вот за „ своята “ партия, тъй като счита този избор за единствения верен. Освен това, Орбан добави, че в течение на деня има намерение да се срещне с гласоподавателите си и да ги пропагандира да гласоподават.
Той акцентира, че бъдещото унгарско държавно управление ще съставлява ползите на унгарския народ, а не на Европейски Съюз. „ Европейският съюз не е Брюксел, Европейски Съюз – това е Берлин, Будапеща, Прага и Букурещ “, заключи министър председателят.
Унгарският парламент се избира за четири години и се състои от 199 депутата. Той приема Конституцията, бюджета, законите, избира президента и утвърждава премиера по предложение на президента. Право на глас имат 8,2 милиона души от 9,8-милионното население на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР