Унгарският министър-председател Виктор Орбан призова към спокойствие във връзка със

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан призова към спокойствие във връзка със
Коментари Харесай

Трансилвания е на път да скара грандиозно Румъния и Унгария

Унгарският министър-председател Виктор Орбан прикани към успокоение във връзка със скорошно изявление на президента на Румъния Клаус Йоханис по отношение на законопроект за автономност на така наречен Секуйски край, съобщи Аджерпрес, базирайки се на изявление на Орбан за унгарското " Радио Кошут ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Повод за реакцията на Орбан станаха рецензии на румънския президент против парламентарното болшинство в Румъния във връзка приемането в долната камара на Народното събрание на законопроект за автономията на регион в Трансилвания с преобладаващо унгарско население. Проектът бе дефинитивно отритнат от Сената в сряда.

Йоханис упрекна водача на Социалдемократическата партия (СДП) Марчел Чолаку, който е ръководител на Камарата на депутатите, че работи срещу ползите на Румъния и го попита какво му е заречен в подмяна унгарският водач Виктор Орбан. " Докато ние се борим с пандемията от Ковид-19, СДП се пробва да даде Трансилвания на унгарците ", съобщи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР