Унгарският министър-председател Виктор Орбан няма причина да блокира присъединяването на

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан няма причина да блокира присъединяването на
Коментари Харесай

Зеленски: Орбан няма причина да блокира присъединяването на Украйна в ЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан " няма причина " да блокира присъединението на Киев към Европейския съюз, съобщи украинският президент Володимир Зеленски в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз, съобщи Агенция Франс Прес.

" Помолих го да ми каже една причина за това. Не три, не пет, не 10. Кажи ми една причина " , сподели Зеленски за диалозите си с Орбан. " Чакам (отговор) " , сподели той пред кореспонденти в Осло, където се срещна с петима скандинавски водачи.

Лидерите на Европейски Съюз ще бъдат в Брюксел от 14 декември, с цел да обсъдят подновяването на поддръжката си за Украйна, като на масата са макроикономически пакет от 50 милиарда евро и заричане за публични договаряния за участие.

Орбан заплаши, че ще наложи несъгласие и на двете ограничения, което ще докара до неуспех на срещата на върха и ще остави Украйна - и нейната съседка Молдова, която също се надява на договаряния за участие - на студено съвсем две години откакто Русия стартира тотална инвазия на територията на Киев.

Унгария упорства, че има кардинални възражения против кандидатурата на Киев за участие, като твърди, че военната администрация на Зеленски не е направила задоволително за битка с корупцията.

Орбан още веднъж се разгласи срещу започването на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна, като го назова " ужасна неточност ".

Междувременно Зеленски съобщи, че се надява да организира " доста градивна среща " с Орбан, " тъй като имаме общи граници ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР