„Унгарските гранични власти са обработвали по 3000 бежанци на час

...
„Унгарските гранични власти са обработвали по 3000 бежанци на час
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Унгария е само транзитен пункт за бежанците


„ Унгарските гранични управляващи са обработвали по 3000 бежанци на час при започване на спора, съобщи в предаването „ Тази заран “ някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„ Унгария е Шенгенска страна, тъй че, в случай че украинските жители имат биометрични паспорти, които са приети от Европейския съюз въобще не се ревизират, а се позволяват в страната. От тук към този момент имат един месец с цел да решат дали да останат и да разгласят статут на емигрант или да продължат своя път “, уточни той.

По думите му близо 90% от украинските бежанци, които влизат в Унгария, не остават там, а за съпоставяне в България остават към 40% от бежанците.

„ На тези хора, които нямат никакви документи, тъй като са избягали под паника от военните дейности или имат остарели и невалидни документи, на тях им се издават краткотрайни удостоверения, които са годни до един месец “, уточни още той.

„ Има искащи от Унгария да отидат в Турция и да останат там като заселване. А това значи, че очевидно във всяка точка на Европа би имало интерес за разполагане на бежанци. Наистина Унгария е единствено директен пункт за разлика от България “, сподели Милен Керемедчиев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР