Унгария заяви интерес към допълнителни покупки на руски газ и

...
Унгария заяви интерес към допълнителни покупки на руски газ и
Коментари Харесай

Русия ще разгледа незабавно искането на Унгария за повече газ

" Унгария съобщи интерес към спомагателни покупки на съветски газ и това искане ще бъде прегледано неотложно ", разгласи съветският външен министър Сергей Лавров на взаимна конференция с унгарския министър на външните работи и външноикономическите връзки Петер Сиярто, който от през днешния ден е на посещаване в Москва.

" В интерес на нашите страни е да осъществим напълно дълготрайните контракти за експорт на природен газ от Русия, които бяха подписани предходната година. Днес нашите сътрудници ни осведомиха за интереса на унгарското държавно управление да закупи в допълнение количество природен газ тази година. Това искане ще бъде неотложно докладвано и прегледано ", съобщи Лавров.

В навечерието на визитата на Сиярто в Москва представителят на унгарското външно министерство Мате Пачолай съобщи, че външният министър ще разиска спомагателното закупуване на 700 млн. куб. м газ за страната си.

През септември 2021 година унгарската компания MVM подписа два дълготрайни контракта с " Газпром ", които плануват доставка на общо 4,5 милиарда куб. м газ годишно по тръбопроводи през Сърбия и Австрия, заобикаляйки Украйна. Споразумението е за период от 15 години и може да бъде предоговорено 10 години след началото на реализацията му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР