Унгария забранява вноса на мед и определени месни продукти в

...
Унгария забранява вноса на мед и определени месни продукти в
Коментари Харесай

Унгария забранява и вноса на мед и някои месни продукти от Украйна

Унгария не разрешава вноса на мед и избрани месни артикули в допълнение към зърнените храни от Украйна до 30 юни, заяви началникът на кабинета на премиера, представен от " Ройтерс ".

Европейската комисия съобщи в сряда, че ще предприеме незабавни " " за пшеница, царевица, слънчогледово семе и семе от рапица, откакто започнаха едностранни стъпки за възбрана на вноса на хранителни артикули от Украйна, с цел да защитят личните си селскостопански браншове.

Унгария и Полша обаче обявиха, че би трябвало да бъдат включени и други артикули.

Унгарската възбрана за импорт на съществени зърнени култури и селскостопански артикули " включва общо 25 продукта, най-важните от които са зърнени култури, рапица и слънчогледово семе, брашно, олио, мед и някои месни артикули ", посочи Гергей Гуяш.

Съобщението на държавното управление пристигна, откакто министърът на земеделието на Унгария Ищван Наги изиска в обява във " Facebook " късно в сряда разширение на каквато и да е общоевропейска възбрана, тъй че да включва " яйца, мед и птиче месо ".

Наги сподели пред държавната осведомителна организация MTI, че Унгария ще продължи да позволява преноса на украинско зърно, като подсигурява отпътуването на такива колета " по следен метод ".

 Еврокомисията ще спре украинско зърно, само че откакто всички анулират възбраните си Еврокомисията ще спре украинско зърно, само че откакто всички анулират възбраните си

" Заслужаваше си Унгария да предприеме твърди дейности и да отбрани ползите на унгарските фермери ", уточни той, имайки поради възбраната, и добави, че ограниченията са принудили Брюксел да предприеме дейности.

Служител на Европейски Съюз сподели, че това ще разреши зърнените култури да влязат в петте страни от Украйна единствено в случай че са предопределени за експорт към други членки на Европейски Съюз или към останалия свят. Тази мярка ще продължи до края на юни.

Министърът на земеделието на Полша Роберт Телус сподели в сряда, че договарянията с Брюксел ще продължат при започване на идната седмица.

Миналия юни Европейски Съюз освободи от мита вноса на украински артикули, които не са обхванати от съглашението за свободна търговия с Киев, като знак на взаимност с украинските фермери, които бяха отрязани от съветската обсада на Черно море да изнесат продукцията си.

Това докара до увеличение на експорта през така наречен " коридори за взаимност " и до задържане на изключителни количества зърно, изключително в Източна Европа, които подбиха цената на локалните производители.

с искане да се отстранен комерсиалните преференции за Украйна, макар, че Брюксел е внесъл предожение за удължаването им с една година.

По-рано през днешния ден чешкият аграрни министър Зденек Некула сподели, че страната му не е разкрила никакво замърсяване във импортираните украински зърнени култури.

Вносът от Украйна съставлява единствено дребна част от чешкото произвеждане, съобщи той на конференция, излъчена онлайн, като повтори, че страната не подхваща никакви едностранни дейности като забрани за импорт и сподели, че поддържа общоевропейско решение, с цел да се подсигурява, че украинското зърно доближава до пазари отвън Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР