Унгария ще трябва да преразгледа отношенията си с Русия заради

...
Унгария ще трябва да преразгледа отношенията си с Русия заради
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария ще трябва да преразгледа отношенията си с Москва

Унгария ще би трябвало да преразгледа връзките си с Русия поради " изменящата се геополитическа действителност ", а положителното съдействие с Москва е в полза на Будапеща.

Това мнение изрази министър председателят Виктор Орбан на икономическия конгрес в унгарската столица, съобщи " Блумбърг ".

По думите му връзките на Европа и Русия са толкоз потърпевши от войната, че може да не се възстановят дълго време.

Унгария обаче би трябвало в тази обстановка " съществено да се замисли " по какъв начин тя самата ще вазрива тези връзки - външнополитически и в стопанската система - в идващите 10-15 години.

Орбан, чиято страна е мощно подвластна от съветския газ, изясни, че " изключително " енергийната взаимозависимост стимулира интереса от съдействие с Москва.

" Не е известно дали Орбан, за чиито съветници се твърди, че вършат техническа подготовка за среща с украинския президент Володимир Зеленски, дава знак за евентуален 180-градусов завой в политиката със забележките си ", написа " Блумбърг ".

Агенцията акцентира, че и след четвъртата си победа на парламентарните избори предходната година той направи сходен коментар, който не докара до смяна.

Разбирам потребността да се възстановят руско-европейските връзки след войната, само че това надалеч не е реалистично, акцентира той.

Орбан постоянно се афишира срещу глобите против Москва, а през септември прикани и да бъдат анулирани.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР