Унгария ще блокира всякакви опити на Европейската комисия да наложи

...
Унгария ще блокира всякакви опити на Европейската комисия да наложи
Коментари Харесай

Унгария ще блокира всякакви опити на ЕК да наложи санкции на Полша

Унгария ще блокира всевъзможни опити на Европейската комисия да наложи наказания на Полша, свързани със разногласието към върховенството на закона поради правосъдната промяна. Това съобщи във вторник министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сийярто.
„ Против тази страна се одобряват двойни стандарти, както и против Унгария”, означи министърът в изявление за виенския вестник „ Винер цайтунг” и представен от ТАСС.
„ Когато Гърция строи ограда по границата си, това е в реда на нещата. Когато това вършим ние - не”.
„ И в Германия и в други страни основават от Унгария облика на най-лошата страна в света, тирания и т.н, само че немските вложители мислят по различен метод и последните допитвания демонстрират, че 80% от тях на драго сърце желаят да вършат бизнес у нас”, сподели Сийярто. „ Те познават действителностите в Унгария, защото те живеят там”, акцентира той.
На 31 август Франс Тимерманс от Европейска комисия съобщи, че Европейска комисия не желае да употребява наказания против Полша, само че може да се окаже принудена да ги приложи вав връзка с нарушаванията от Варшава на европейския принцип на върховенството на закона в хода на правосъдната промяна, напомня БГНЕС.
През юли утвърждението на правосъдната промяна в Сейма и Сената предизвика протестни акции. Европейска комисия стартира следствие още в стадия на създаване на тази промяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР