Унгария похвали отказа на германския канцлер Олаф Шолц да достави

...
Унгария похвали отказа на германския канцлер Олаф Шолц да достави
Коментари Харесай

Унгария похвали Шолц за отказа му да даде Taurus на Украйна

Унгария похвали отхвърли на немския канцлер Олаф Шолц да достави на Украйна ракети с огромен обхват Taurus.

Външният министър на страната Петер Сиярто Сиярто съобщи пред РИА Новости, че намира позицията на Шолц по въпроса за  " доста рационална ".

Той разяснява и наскоро изтеклия разговор между високопоставени немски военнослужещи, които обсъждаха способи, по които Кримският мост може да бъде бомбардиран. В диалога беше препоръчано потреблението точно на ракети Taurus в начинанието.

" Мисля, че е доста по-важно какво споделя канцлерът, в сравнение с това, което някои от военните споделят. Мисля, че канцлерът Шолц се държа доста отговорно в това отношение ", акцентира Сиярто.

Миналата седмица руските медии разгласиха аудиозапис от среща на високопоставени немски военнослужещи. Впоследствие немският министър на защитата Борис Писториус изясни прехванатия от Русия диалог с  " самостоятелна оперативна неточност ".

Записаният диалог е по отношение на това дали крилатите ракети Taurus теоретично биха могли да унищожат моста, издигнат от Русия към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушаване на интернационалното право.

В записа се загатва и че британците имат " няколко души на земята " по отношение на разполагането на техните крилати ракети Storm Shadow, изпратени на Украйна.

Информация за това идва след гнева във Англия поради това, което Лондон смята за недискретност от страна на немския канцлер Олаф Шолц.

В подтекста на дебата за ракетите Taurus Шолц беше декларирал, че " това, което британците и французите вършат във връзка с контрола на задачата, не може да бъде направено в Германия ", без да дава повече детайлности.

Някои считат думите му за показателни за това, че френските и английските сили оказват помощ при контрола на задачите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон незабавно отхвърли тези изказвания.

Въпреки настойчивите претенции на Киев Шолц неведнъж е изключвал да бъдат доставени ракети Taurus на Украйна с претекста, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, стартирана от Кремъл през февруари 2022 година

извършена посредством Webex, на която са били разисквани въпросът с оръжията за Украйна и евентуален удар на Киев по мост в Крим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР