Унгария не може да подкрепи планирания осми санкционен пакет на

...
Унгария не може да подкрепи планирания осми санкционен пакет на
Коментари Харесай

Унгария постави условие, за да подкрепи санкциите срещу Русия

Унгария не може да поддържа планувания осми санкционен пакет на Европейския съюз против Русия, в случай че той съдържа енергийни наказания. За това предизвести началникът на кабинета на премиера Виктор Орбан, представен от " Ройтерс ".

Вчера Европейската комисия предложи нови санкции срещу Русия, в това число по-строги търговски ограничавания, разширени санкционни описи против лица и организации, които не престават да поддържат Русия, както и таван на цената на петрола за трети страни.

Предложените наказания не дават отговор на по-тежките ограничения, измежду които забраната за импорт на съветски диаманти, поискани от Полша и трите балтийски страни Литва Латвия и Естония.

Държавите от Европейски Съюз обаче би трябвало да реализират единогласие, с цел да наложат наказателните ограничения, а Орбан - техен гневен критик, съобщи преди дни, че санкциите на Европейски Съюз са имали " противоположен резултат "  и са повишили цените на силата, нанасяйки удар на европейските стопански системи.

Унгария към този момент направи доста за поддържане на европейското единение, само че в случай че има енергийни наказания в пакета, тогава ние не можем и няма да го подкрепим, категоричен бе Гергели Гуляс на брифинг.

" Очакваме финален, цялостен лист със наказания и тогава можем да преговаряме за това. Унгария не може да поддържа енергийни наказания ", още веднъж акцентира той.

Правителството на Унгария води договаряния с Европейската комисия и за обезпечаване на милиарди евро от фондовете на Европейски Съюз, блокирани заради опасения за върховенството на закона в страната.

Гуляс уточни, че очаква да бъде реализирано съглашение по въпроса, тъй като Будапеща е подготвена да извърши всички свои задължения, поети към Европейска комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР