Унгария наложи глоба от близо 764 000 евро на нискотарифната

...
Унгария наложи глоба от близо 764 000 евро на нискотарифната
Коментари Харесай

Унгария наложи глоба на Райънеър

Унгария наложи санкция от близо 764 000 евро на нискотарифната самолетна компания " Райънеър " (Ryanair), която включва в цената на билетите изключителната такса върху свръхпечалбите на фирмите, въведена от държавното управление на Виктор Орбан за битка с инфлацията, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Организацията за отбрана на потребителите е открила нарушаване на закона, защото самолетната компания е измамила потребителите посредством нелоялни търговски практики, написа във Facebook министърката на правораздаването Юдит Варга. Тя прецизира, че санкцията е 300 милиона форинта (763 950 евро) и показва решителността си да пази унгарския народ против повишаването на живота, в интервал на инфлация и по време на войната в Украйна.

Националистическото държавно управление на Виктор Орбан е в спор с " Райънеър ", най-голямата самолетна компания в Унгария, откакто вкара такса върху спомагателните облаги на някои компании, с която финансира политиката си на ограничение на цените на силата и питателните артикули.

Заради тази такса " Райънеър " кара пасажерите да заплащат сред 10 и 25 евро на билет от 1 юли, в това число и за резервации преди тази дата. При въвеждането ѝ през юни основният изпълнителен шеф на авиопревозвача Майкъл О'Лиъри предложи да подари на унгарското държавно управление листовка по " стопанска система за простаци ", упреквайки го, че това е " идиотска такса ", която може да докара до стремглав срив на полетите в Унгария. Авиокомпанията незабавно разгласи, че ще трансферира данъка на клиентите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР