Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки

...
Унгария, която е член на ЕС, продължава да поддържа близки
Коментари Харесай

Русия ще разгледа молбата на Унгария за увеличаване на газовите доставки

Унгария, която е член на Европейски Съюз, продължава да поддържа близки връзки с Русия

"Москва ще прегледа молбата на Будапеща за увеличение на доставките с природен газ от Русия за Унгария ", съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров по време на посещаване в Москва на унгарския пръв посланик Петер Сиярто, съобщи Ройтерс, представена от.

Агенцията означи, че Унгария, която е член на Европейски Съюз, продължава да поддържа близки връзки с Русия и след нахлуването ѝ в Украйна. Освен това държавното управление на унгарския министър председател Виктор Орбан се опълчва на проектите на Европейски Съюз за понижаване на зависимостта от вноса на съветски газ и нефт.

ТАСС добави, че при започване на срещата си със Сиярто съветският външен министър е споделил, че техните страни не престават съдействието си "независимо от комплицираната интернационална конюнктура и без значение от устрема на някои сътрудници за увеличение на санкционния напън върху Русия ". Лавров е споделил, че ще изложи пред унгарския посетител гледната точка на Москва за "специалната военна интервенция " в Украйна и какви са вероятностите за уреждането на тази "сериозна рецесия " и че ще предложи на Сиярто да обсъдят взаимоотношението на двете страни в Организация на обединените нации, ОССЕ и други интернационалните платформи.

ТАСС цитира и встъпителните думи на министъра на външните работи и търговията на Унгария, че е акредитиран от държавното управление в Будапеща да договаря за "увеличаване на размерите на доставяния в Унгария природен газ от Русия ". На конференцията след срещата Лавров сподели, че Унгария не може да си обезпечи спомагателните 700 милиона куб. метра газ без доставки от Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР